Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Légtisztító berendezés

Vigyázz, támadás! Meneküljünk!

Legkeresettebb termékek

Ön is tapasztalja közvetlen környezetében a tüsszögés, szemviszketés kínzó érzését? Ilyenkor augusztusban a parlagfű virágzásakor a parlagfű allergiások szenvednek. Miképpen védekezzen a parlagfű allergia ellen

 

A parlagfű virágzás időszaka van, terítéken a parlagfű allergia

A szerencsések illetve az egészségesek táborába tartozik Ön, ha augusztusban nem szenved gyakori tüsszögéstől, könnyezéstől, szemviszketéstől. Azonban bizonyára tapasztal ilyen jeleket ismerősei, kollégái körében, netán szűk családjában is.

A kínzó szemviszketés, szemkönnyezés, tüsszögés hátterében légúti allergia áll.

Sokan kemikáliákkal, gyógyszerekkel mérgezik a szervezetüket az allergia tüneteinek visszaszorítása miatt, csakhogy szabaduljanak a kínzó allergiás panaszoktól.

Vannak, akik egészségtudatosabbak, s segít számukra a homeopátia, az étrendváltoztatás, a légtisztítóval megszűrt levegő, illetve a helyváltoztatás.

A tavaszi virágzási időszak jelenti az egyik allergiás főidényt, azonban még a leggyakrabban allergiával érintett időszak az augusztus-szeptember hónap, amikor is a parlagfű allergia kialakul, belobban. A parlagfű virágzása több ezer honfitársunk számára okoz szenvedést.

Ön is allergiás a parlagfűre?

Hogyan védekezik a parlagfű, illetve a parlagfű allergia ellen?

 

Védekezés a növény irtásával

A parlagfű a külső szemlélő számára egy bájos, ám rendkívül igénytelen és agresszíven terjedő növény. A parlagfű irtása évről-évre jelentős gondot okoz a társadalomban, mivel sok elhanyagolt telek, közterült van, ahol szaporodik.

A növények csírázása áprilisban már tömegesen zajlik, május végén hazánk egyes térségeiben már 5-10 cm-es parlagfüvekkel is találkozhatunk.

A parlagfű irtása így tavasztól feladatot jelent mindenki számára, aki földtulajdonos. A hatóságok manapság már bűntetést is kiszabhatnak a parlagfű irtását elmulasztókra, mégis rengeteg parlagfű van „parlagon”, ezzel sok kellemetlenséget okozva a légúti allergiásoknak.

A parlagfűből a nyári virágzás idején a levegőbe jutó virágporszemek hatalmas utat képesek a szél szárnyán megtenni, akár 100 km távolságra is eljutnak. A növényt tehát még a virágzása előtt kell elpusztítani, hogy ne szórhasson virágport, és ne érlelhessen termést. Ennek érdekében a leghatásosabb módszer a gyomlálás. Ügyeljünk rá, hogy a munkálatokat kesztyűben végezzük, a parlagfű irtását pedig semmiképp ne bízzuk gyerekekre, mert esetükben az erős pollenkoncentráció kiválthatja a lappangó allergiát.

 

Tünetek jelentkezésekor allergiavizsgálat

Az allergiás betegség korra való tekintet nélkül, bárkinél kialakulhat. Akinél tavaly nyáron már tüsszögés, orrdugulás, orrfolyás szemviszketés tünetei jelentkeztek, azoknál javasolt az allergiavizsgálat elvégzése. A parlagfű-allergia kellemetlen tünetei ugyanis megelőzhetőek, de legalábbis enyhíthetőek, ha már a pollenszezon előtt felkészülünk kezelésükre.

 

Mit tegyen a parlagfű allergia belobbanásakor illetve a parlagfű allergia ellen?

Manapság egyre inkább terjed a kutyaharapást szőrével elv, miszerint fogyasszon parlagfüvet. Saját tapasztalatunk nekünk nincs erről, így mi inkább azt javasoljuk Önnek, hogy parlagfű allergia esetén a következő lehetőségekből válasszon:

 

  • az allergiás időszak idején vonuljon el olyan helyre, ahol nincs parlagfű veszély, nincs irritáció
    Ideális helyszínek a parlagfű-mentes tengerpartok, ám ezt nem mindenki teheti meg.
  • kevés időt töltsön a szabadban, vonuljon vissza zárt térbe, s annak levegőjét pedig HEPA szűrős légtisztítóval szűrje folyamatosan
    A légtisztító HEPA szűrője kiszűri a polleneket, allergéneket, ezáltal az Ön által belélegzett levegő mentessé válik a parlagfű pollenektől, s Ön is fellélegezhet.
  • mérsékelje, szűntesse meg a tejtermék fogyasztását!

 

Légúti allergiás ismerőseink, rokonaink nagyjából panaszmentessé váltak a tejtermék fogyasztás mellőzésével és a légtisztítóval kezelt, tiszta levegő belélegzésével.

 

Önt nem kínozza (még) az allergia?

Az egészséges, (még ) nem allergiás egyéneknek megelőzésképpen és egészségük védelmében is hasznos a fenti javaslat megfogadása.

Tüdője védelmében használjon otthonában, munkahelyén hatékony légtisztítót!

Az elsődlegesen városokban élők tüdejét terheli a sok károsanyag belélegzése. Vidéken a pollenterheltség erősebb. Védje tüdejét, szívjon tisztított, szűrt levegőt!

Ismerje meg a BONECO légtisztító készülékeket! Védje egészségét, mentesüljön a pollenallergia, parlagfű allergia okozta panaszoktól!

A svájci BONECO légtisztító berendezések már sok magyar háztartásban bizonyítottak. Érdemes megnéznie a légtisztító szűrőjét, s belegondolni, hogy az a szennyeződés a saját tüdején rakódik le…

 

Óvja egészségét, szűrje a levegőt, mentesüljön a légúti allergiás panaszoktól BONECO légtisztító használatával!

A svájci BONECO / AIR-O-SWISS légtisztítót itt vásárolhatja meg:

 

Lélegezzen tiszta levegőt, mentesüljön a parlagfű allergiától!

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon