Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Párásító berendezés

Párásítás vagy páramentesítés?

Legkeresettebb termékek

Tévedés azt hinni, hogy csak télen kell párásítani. Párásításra akkor van szükség, ha a relatív páratartalom egy adott tartományon kívül esik. De lássuk csak mikor is szükséges a párásítás!

Az ideálisan párás levegő, az optimális páratartalom

A biológiailag optimális relatív páratartalom a 40-60% között mozog. Egy felnőtt embernek az 50%-os érték a legmegfelelőbb, de egy pici babának 60% páratartalom kell, hogy jól érezze magát. Párásítás válik szükségessé, ha az érték nem megfelelő. De honnan tudhatjuk, hogy megfelelő-e a páratartalom? Mikor párásítsak? Használjon páramérőt!


Ha a páramérő kedvezőtlen értéket mutat….

A lakásban, irodában elhelyezett páramérő megmutatja a levegő páratartalmát. Ez az érték, százalékos formában jelenik meg a mérőműszeren. Természetesen, ha ez az érték eltér az optimálistól, akkor párásításra vagy párátlanításra van szükség. Figyeljen oda környezetében a levegő páratartalmára, mérje a páratartalmat!


Túl nedves a levegő, páramentesítési igény van

A 60% feletti relatív páratartalom értéktől magas páratartalomról, túl párás levegőről beszélünk. Ez a párás levegő kedvezően hat a penészgombák és a poratkák elszaporodására, ám az Ön egészségére pedig kedvezőtlenül. A gombák által termelt gombaspóra a levegőbe kerül, mely komoly betegségek kialakulását okozhatja. Sajnos a penész megjelenéséhez nem kell szemmel látható páralecsapódás, a nedves levegőből a vízgőz már 75% szint mellett kiválik, így a gomba gyökere vízhez jut, mely segíti elszaporodásukat. Bizonyos gombafajták felelősek a szénanátha, asztma és egyéb felső légúti megbetegedések kialakulásáért.


Száraz a levegő, párásítási igény van


Ha a relatív páratartalom 40% alá esik, akkor már száraz levegőről beszélhetünk, mely   ártalmas lehet a bőrnek, a nyálkahártyának, a szemnek. Könnyen lehet, hogy rosszul érezheti magát az alacsony páratartalmú környezetben, gyakrabban krákog, köhög, reggelente kiszáradt és kaparó torokkal ébred. A kiszáradt nyálkahártya által a légúti fertőzésekre fogékonyabb lehet.


Nélküle nincs élet: levegő és víz

Víz és levegő nélkül nincsen élet. A levegő annyi nedvességet vesz fel, amennyit tud. A páradús levegő jót tesz, megkönnyíti a légzést, egészséges a tüdőnek, a bőrnek, az egész testnek. Gondoljon csak bele, egy felnőtt ember 65-70 százaléka, egy újszülöttnek 80 százaléka és egy megtermékenyített petesejtnek 96 százaléka víz. Így talán már érhető, hogy miért fontos a szervezetünk számára a víz! Ha nem iszunk elég folyadékot, ha nem szívunk elég páradús levegőt magunkba, akkor nagyon hamar jelentkezhetnek a légzőszervi és egyéb problémák. Ha tiszta és egészséges levegőt szeretne otthonában, akkor ne feletkezzen meg a párásításról sem.


Ultrahangos párásítás népszerű megoldás

A legjobb megoldás a párásítás, ha a páratartalom az optimális szint alá csökken. Az ultrahangos hideg párásítóknál a párásítás úgy történik, hogy a párásító nem forralja fel a vizet, ám a kifújt pára mégis látványos. Valószínűleg emiatt váltak igazán népszerűvé az ultrahangos párásítók. Párásító készülék kiválasztásánál vegye figyelembe, hogy óránként hány dl víz kipárásítására képes és szabályozható legyen a páratartalom.


A svájci BONECO párásító gyár

Több évtizede fejlesztenek párásító készülékeket a svájci BONECO gyárban.

A BONECO egyedülálló ultrahang technológiájának köszönhetően mindig pontosan olyan kis méretű cseppekre porlasztja szét a vizet, hogy a cseppecskék a levegőben lebegnek (1-5 mikron), azonnal eloszlanak, elpárolognak, így nem okoznak kellemetlen tócsát a készülék körül. A másik nagy előnyük, hogy az ultrahangos párásítóknál szabályozni lehet a páratartalmat, mindig a beállított szinten tartja a páratartalmat. A párásítók hatékonyan és csendesen működnek, így hálószobában is elhelyezhetők.


Párásítás és a változó páraigények

Egy felnőtt ember az 50% páratartalmú levegőben érzi jól magát. Azonban egy kicsi babának ennél jóval magasabb értékre van szüksége. De mi a helyzet a tárgyakkal? Ugyan már, nekik teljesen mindegy! - legyinthetnénk.

Ez nem igaz, mert nem mindegy. Ha egy lakásban, házban értékes fából készült bútorok, műtárgyak, esetleg hangszerek vannak, akkor érdemes odafigyelni a megfelelő páratartalom kialakítására. A fa száraz levegőben kiszárad, megrepedezik. A hangszerek elhangolódnak és tönkre mennek. A megfelelő páratartalom eléréséhez a leghatékonyabb megoldás, a párásítás. Az optimális páratartalom egy jó párásítóval egész évben biztosítható.


Párásítás BONECO-val

A svájci BONECO gyárban kizárólag párásítók, légtisztítók fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak. A cég mindenkor a fogyasztói igényeket tartotta szem előtt. A készülékfejlesztésnél a széles körű igényeket figyelembe vették, hogy minél hatékonyabb megoldást tudjon nyújtani a párásító választék. Párásítás vagy légtisztítás? Talán egyszerre mindkettő! Kis lakásban vagy nagy házban lakik, irodába keres jó megoldást, válassza a svájci BONECO márkát!

Boneco párásítók

 

Páramentesítőre van igénye?

A Bonair BG Kft nemcsak a párásítás szakértője, hanem a párátlanítási igényekre is széles termékpalettát sorakoztat fel. A hatékony páramentesítést a kompresszoros páramentesítők biztosítják. A helyiség mérete és a környezeti hőmérséklet, relatív páratartalom ismeretében tudjuk Önt támogatni a páramentesítő választásban.

 

Pára gondja van?

Forduljon a Bonair szaktanácsadóihoz! Ismerje meg webáruházunkban vagy a X. ker. Budapest, Éles saroknál található üzletben a lehetséges párásítási és páramentesítési megoldásokat. Válassza a Bonair-t!

Páramentesítők

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon