Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Párásító berendezés

Minden lakásba kell egy párásító-légtisztító?

Legkeresettebb termékek

A rossz levegő számos megbetegedés okozója, melyet nem hagyhatunk figyelmen kívül. Az alapkészülékek listájára a mosógép, a hűtő, a sütő mellé besorakozhatna egy légtisztító-párásító készülék is. Mit gondol?

Szinte magától értetődő ha egy új lakásba költözünk, beszerzünk egy-két készüléket. A lista legelején a hűtő, a mosógép, a sütő / mikrosütő áll. Ezek az ún. alapkészülékek, melyek életünket könnyebbé és élhetőbbé teszik. Légtisztító, párásító? Ne felejtkezzen meg erről sem!

Alapkészülék lehetne a légtisztító-párásító?

Attól a pillanattól kezdve, hogy születéskor felsírtunk, elkezdünk lélegezni. Egy nap leforgása alatt több liter levegő áramlik át a tüdőnkön, milliónyi apró szennyeződéssel, pollennel, szálló porral és számos allergénnel „dúsítva”. Nem árt ha csökkentjük a szennyeződések mennyiségét. A levegő tisztítására talán a leghatásosabb módszer egy légtisztító készülék beszerzése.

Mérlegeljen és döntsön!

Tudta, hogy életének több mint a 70%-át zárt térben tölti: lakásban, iskolában, munkahelyen? Egyáltalán nem mindegy, hogy otthonában milyen minőségű levegőt szív be. Egy légtisztító készülék használatával nagymértékben hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez.

Légtisztítás és párásítás: a kettő együtt?

A tiszta levegő mellett a megfelelő páratartalom is fontos szempont. Nemcsak a tiszta levegő, hanem a megfelelő páratartalom is szükséges ahhoz, hogy lakásunk „tüdőbarát” legyen. Gyakorta jelentkezik a kettős probléma: száraz és szennyezett levegő. A BONECO már több évtizede kínál megoldásokat a levegő minőségének javítására. Hallott már a légmosókról?

 

Ismerje meg a légmosókat: három kérdés, három válasz.

 1. Mi a légmosó?
  A légmosó alapvetően egy párásító, mely párásítás közben tisztítja a levegőt.
 2. Hogyan működik?
  A beáramló levegőt egy ventilátor lassan tárcsák/nedvesítőbetét közé forgatja, miközben a tartályból vizet vesz fel. A nedves tárcsákról/szűrőről a víz elpárolog az apró szálló szöszök, porszemcsék pedig könnyedén megtapadnak a speciálisan bordázott tárcsán vagy a nedvesítőbetétes szűrőn. Minden egyes fordulattal ezen a felületen lévő szennyeződések a vízbe mosódnak. A légtérbe már tisztább és páradúsabb levegő áramlik vissza, ezzel tisztíva és párásítva a beltéri levegőt.
 3. Hová kerülnek a levegőben lévő szennyeződések?
  A légmosó tartályába lévő vízbe mosódnak. A tárcsás készülékeknél a tárcsákat kell bizonyos időközönként tisztítani, míg a nedvesítőbetétesnél a szűrőt.

 

 

BONECO gyár: Több évtizedes tapasztat és fejlesztés

A svájci BONECO mérnökei már több évtizede foglalkoznak légmosók, párásítók, légtisztítók fejlesztésével. A megváltozott fogyasztói igényeket folyamatosan szem előtt tartják, melyeket fejlesztésekor figyelembe vesznek. Az újabb modellek a kényelmet és hatékonyságot növelik.

 

Összehasonlítottuk 7 szempont szerint a BONECO W200 és H300 hibrid készülékeket:

 1. Párásító +légtisztító=Légmosó
  Mindkét készülék egy párásító, mely párásítás közben tisztítja a levegőt. Vagyis légmosók. Hatékonyan helyreállítják az optimális páratartalmat és eközben tisztítják, párásítják a helyiség levegőjét. Kapacitásukat tekintve egyformák.
 2. Új fejlesztésű nedvesítő szűrő
  A korábbi tárcsás modellekhez képest hatékonyabb szűrésre, párásításra képesek ezek a modellek. Mind a kettő párásító-légtisztító készülékben egy új technológián alapuló – több éves fejlesztő munka eredménye – üvegszálas mosható nedvesítő szűrő található, mely több szennyeződés megkötésére alkalmas. A mosógépben vagy folyó víz alatt mosható szűrő karbantartása egyszerű, nem igényel sok idő ráfordítást.
 3. Levegőtisztítás
  Az új fejlesztésű párásító-légtisztítókba nagyobb ventilátor került, mellyel hatékonyságuk és teljesítményük is megnövekedett.
  A levegő szűrési hatékonyságát tekintve az új BONECO H300 párásító-légtisztító hibrid készülék sokkal-sokkal hatékonyabb mint a W200-as légmosó. A készülékbe egy szintetikus mikroszálakból készült pollenszűrő került, mely 97%-os hatékonysággal kiszűri a szálló port, míg a pollenek 85%-át képes eltávolítani a levegőből. Hatékonyabban elbánik a haj, állatszőr, poratka, baktériumok, penész spórák és egyéb allergénekkel is. A hibrid készülékhez választható egy ún. Comfort filter is, mely nemcsak a kisebb szennyeződéseket szűri ki 99%-os hatékonysággal, hanem a szagokat is semlegesíti pl. káros gázokat, ózont, nitrogén-dioxidot, kén dioxidot. 100%-os hatékonysággal kiszűri az allergéneket és minimalizálja a mikroorganizmusok terjedését a levegőben.
 4. Higiénia
  A higiénikus működésüket az ezüstrúd biztosítja, ami távol tartja a mikroorganizmusokat. Az ezüstrudat évente érdemes cserélni.
 5. Karbantartás
  Egyszerűen szétszedhetők, könnyen takaríthatók. A készülékekben korszerűbb alkatrészek vannak, mint műanyag tárcsás elődeikben. A műanyag tartozékok mosogatógépben, a nedvesítő szűrő pedig akár mosógépben is mosható. A tartálya és a dob hajlékony, nem törhető műanyagból készült. Jobban bírja a használatból adódó kopásokat és leeséseket. A H300 hibrid modell esetében a pollenszűrőt 6-12 havonta érdemes cserélni, heti karbantartása nem bonyolult. Az előszűrőt akár egy porszívóval is megtisztíthatja.
 6. Tudás, technika
  A svájci BONECO egy applikációs rendszert fejlesztett ki az új BONECO H300 párásító-légtisztító készülékhez, melyet letölthet okostelefonjára is. A készülék működéséről folyamatos naprakész információkat kaphat. Minden beállítást elérhet a telefonjáról és módosíthatja is azokat.

 

Készülék vásárlás előtt gondolja végig igényét, fogalmazza meg elvárásait és ezek alapján hozza meg döntését! A tiszta, páradús levegő nem álom, már elérhető.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon