Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Lanaform Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Wellness

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Párásító berendezés

Belélegzőkúra Pseudocroup ( krupp)

Legkeresettebb termékek

A gyermekek kisebb átmérőjű légutaiban a gyulladás, irritáció hatására létrejövő szűkület jelentősebb, mint a későbbi életkorokban. A légúti fertőzések ritkán lokalizálódnak a légzőrendszer egyetlen részére.

A gyermekek kisebb átmérőjű légutaiban a gyulladás, irritáció hatására létrejövő szűkület jelentősebb, mint a későbbi életkorokban. A légúti fertőzések ritkán lokalizálódnak a légzőrendszer egyetlen részére.

Általában különböző mértékben ugyan, de érintik az orr- és garatnyálkahártyát, az arcüreget, a gégét, a gége alatti területet, a légcsövet, és a hörgőket.

Az acut subglotticus laryngitis (pseudocroup) leginkább az 1-5 éves korú gyermekek betegsége, de előfordulhat korábbi és későbbi életkorokban is. Oka leggyakrabban vírus vagy baktériumfertőzés, és megfigyelhető, hogy a betegség gyakori ismétlődésekor a háttérben sokszor gennyes arcüreggyulladás és/vagy az orrmandula chronicus gyulladása szerepelhet.

A tüneteket bizonyos esetekben allergiás és psyches tényezők is előidézhetik. Néhány napig tartó enyhe nátha, esetleg rekedtség után éjszaka, hirtelen jelentkező fémes-érces, ugató jellegű száraz köhögés, belégzési nehezítettség és kifejezett nyugtalanság, szorongás jellemző a betegségre.

Ekkor a megfelelő és szükséges gyógyszeres kezelés kiegészítéseként a laryngospasmus (gégegörcs) oldására, a nyálkahártya irritációjának, duzzanatának csökkentésére, a nyákoldás és a váladékürülés elősegítésére sikerrel alkalmazható a hideg SALVUS Gyógyvíz PERMET, illetve a SALVUS gyógyvízből biztonságos inhalációs készülékkel előállított hideg pára.

A permetet nagyobb, jól együttműködő gyerekeknél mély légzéssel egyidejűleg a szájon keresztül is be lehet juttatni a légutakba. A közvetlenül belélegzett levegő egyenletes párásítására célszerű a SALVUS gyxógyvízet elektromos, ultrahangos készülékkel porlasztani.
A betegség kialakulásának valószínűségét csökkentheti, ha arra hajlamos gyerekek szobáinak légterében SALVUS víz párologtatásával úgynevezett gyógyklímát alakítanak ki.

Dr. Lengyel Boglárka
gyermekgyógyász

Mivel az elektromos készülékek (pl TV, videó) rosszul viselik a „sós levegőt” célszerű otthon a fürdőszobában kialakítani a "sóbarlangot".
A gyerekszobában célszerű tiszta vízzel üzemeltetni a hidegpárásítót és kb 50% relatív páratartalmat tartani.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERLanaformKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon