Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Párásító berendezés

Hidegpárásító: ködösít vagy nem?

Legkeresettebb termékek

Sokfajta párásító kapható: hidegpárásító, melegpárásító, ultrahangos párásító, légmosó, hibrid… Higgye el, hogy nem az a legfontosabb, hogy egy párásító ködösít vagy sem.

A legfontosabb az, hogy a párásító megoldja a problémát, amire Ön megoldást keres.

Szembesülés a problémával

Az első lépés az, hogy megállapítjuk, száraz a levegő. Tudatosodik bennünk, hogy valamit tenni kell, hogy visszaállítsuk otthonunk optimális páratartalmát. Sok-sok kérdés merül fel bennünk ilyenkor...

Az első kérdések a párásításról

 1. Honnan tudom, hogy száraz a levegő?
  A páramérő jelzi. Ha nincsen páramérő akkor bízza az orrára! Akkor a legoptimálisabb a páratartalom, ha nem folyik az ablakon a víz és nem érzi száraznak a nyálkahártyáját.
 2. Milyen jelekből tudható, hogy száraz a levegő?
  Ha gyakran köhög, kapar a torka, száraz a bőre, repedezik a bútor, nyikorog a parketta, akkor vélhetően Önnél száraz a levegő.
 3. Mi az optimális páratartalom?
  A 40-60%-os páratartomány az ideális.
 4. Mivel érhetjük el, hogy újra páradús levegő legyen otthonunkban?
  Egy párásítóval.
 5. Melyiket válasszam?
  Fogalmazza meg elvárásait és igényeit és aztán válasszon készüléket.

 

Párásítónak két nagy csoportja van: meleg párásító és a hidegpárásító

Hidegpárásítás: természetes párologtatás elvén működik

A hidegpárásítók csoportjába tartoznak a légmosók, nedvesítőbetétes párásítók és az ultrahangos párásítók. Ezek a párásítók a víz természetes párologtatásának elvén működnek. Nem melegítik fel a vizet, mint a melegpárásítók. A nedvesítőbetétes párásítóknál a víz elpárologtatása egy ventilátor segítségével történik egy szűrőről vagy egy nedvesítő betétről. Ez az elpárolgás nem jár látványos ködképződéssel.

Ködösítő hidegpárásító: ultrahangos párásító

Az ultrahangos párásítók olyan hidegpárásítók, melyek látványos köd formájában porlasszák ki a vizet a lakóhelyiségbe. Az ultrahang membrán végzi ezt a feladatot. A BONECO ultrahangos párásítók használhatók még salvus gyógyvizes terápiára is, ami nagyon jó hatékonysággal feloldja a letapadt váladékot. A gyógyulási idő jelentősen lerövidülhet.

Az ultrahangos párásítókban egy speciális vízszűrő és ezüstrúd gondoskodik a víz higiéniájáról. A legtöbb gyerekorvos a hidegpárásító készülék mellett teszi le a voksát. Hatékonyabban használható a felső légúti megbetegedések kezelése során.

A köd nélküli hidegpárásítók: légmosók

A hidegpárásítók között vannak olyan készülékek is, melyek nem fújnak ki látványos párát. Ám a hatásuk ugyanaz: helyreállítják a levegő optimális páratartalmát. A légmosók számos fejlődési állomáson mentek keresztül az évek során.

A legelső hidegpárásító készülékben papír alapú szűrő volt, ami nem volt olyan hatékony. Gyakran kellett cserélni a benne lévő betétet. Aztán jöttek a tárcsás légmosók, melyek szintén hidegpárásítók voltak. Ezeket váltotta a speciális mosható szűrőbetétes légmosó. Ezeket a a hidegpárásítókat könnyű kezelni és takarítani. Karbantartási költségük is igen alacsony.

A hidegpárásítók közül a légmosó egyik nagy előnye, hogy kemény vízzel is használható, hiszen ennél a technológiánál csak H2O párolog el a tartályból. A vízben lévő szennyeződések a tartályban maradnak.

Amit tudni érdemes: 
a légmosó alapvetően egy párásító, mely párásítás közben tisztítja a levegőt!

 

A fejlettebb hidegpárásítók: légmosó és a hibrid

Ha valaki nem ragaszkodik a látványos ködösítéshez, s a természetes párologtatás elvét válassza, akkor a választhat légmosót vagy egy hibrid modellt. Ezekből is létezik ma már számos változat is, melyek különféle vásárlói igényeket oldanak meg.

A hibridek egyelőre a fejlődés csúcspontjai. De az is lehet, hogy idővel majd újabb típusok hódítanak teret.

A hibridek képesek párásítani és levegőt tisztítani (speciális szűrővel) is.

Steril pára, ősi módszer: melegpárásítók

Régóta létező eljárás, már eleink is használták gyógyítási céllal a párásítást. A kivitelezése egyszerű: a víz felforralásával keletkező gőz, pára kerül a levegőbe. Régen különféle gyógyfüvek hozzáadásával gyógyításra is használták az így megjelenő párát. Ma is előszeretettel alkalmazott ez a párásítási módszer, a felső légúti megbetegedések tüneteinek – orrdugulás, köhögés – enyhítésére. A melegpárásító teljesen higiénikus és baktériummentes párát juttat a levegőbe, mellyel a levegő optimális páratartamát könnyedén helyreállíthatja, ezzel is csökkentheti a száraz levegő okozta egészségügyi problémák megjelenését. A melegpárásítóknál a kellemes langyos pára látható formában kerül a szoba légterébe. Nagy előnye, hogy kemény vízzel is használható a készülék.

Hidegpárásító vagy melegpárásító? Döntse el Ön! 
A végeredmény számít: a tiszta és páradús levegő.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon