Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Párásító berendezés

Krupp I.

Legkeresettebb termékek

Ha a kisgyerek éjszaka száraz, kínzó köhögésre riad fel és fullad, valószínűleg kruppos rohama van. A tünetek nem csak ijesztőek, különösen a legkisebbeknél veszélyesek is.

Krupp, hogyan ismerhető fel ?

A kruppos fulladásra a legjellemzőbb, hogy általában éjszaka, sokszor váratlanul alakul ki a belégzési nehezítettség. A gyerek ugató, száraz köhögést hallat. A tüneteket a légcső beszűkülése okozza. A légcső nyálkahártyája ilyenkor főként a hangszalagok alatti területen duzzad meg.

A levegőért küzdő gyerek sokszor sír, nyugtalan, erőlködve köhög, öklendezik, néha hány is. Az izgalom a szervezet oxigénigényét fokozza, így a helyzet rosszabbodik.

A belégzési hang száraz, hangos. Ugyanis az asztmával ellentétben, amikor a kilégzés nehezített, a krupp esetében a belégzés akadályozott. A fokozott légzési munkát a mellkas lágyabb részeinek behúzódásai jelzik, ezek a kulcscsont felett, a rekesz mentén, a mellcsont alsó szakaszán és a bordaközökben látszanak. A betegség veszélyét az oxigén hiánya, a szervezet kimerülése vagy akár a légút teljes elzáródása, fulladás jelenti.

Krupp esetén az Első teendők...

a rohamtól és a gyermek életkorától függően az orvos értesítése, valamint a légutak mihamarabbi lehűtése. A hideg nyálkahártyában ugyanis összehúzódnak a vérerek, és azonnal csökken a duzzanat.

Hideg levegőt kétféleképpen juttathatunk a légutakba.

  • Hideg időben kinyitjuk az ablakot, a gyereket gyorsan meleg takaróba tesszük. A gyerek addig lélegezze be a hűvös, párás levegőt, amíg a roham teljesen meg nem szűnik. Eközben meg kell nyugtatni a gyereket, és néhány korty folyadékkal is meg lehet itatni.
  • Egyszerűbb és további megfázás nélküli módszer, ha hideg párásítót tudunk bekapcsolni, és a kruppos beteg az abból kiáramló levegőt szívja be.
  • A betegség kialakulásának valószínűségét csökkentheti, ha krupp -ra hajlamos gyerekek szobáinak légterében SALVUS gyógyvíz párologtatásával úgynevezett gyógyklímát alakítanak ki.

Otthon a gyakorlott szülő az orvos által felírt szteroidos kúpot is beadhatja gyermekének, de számos mellékhatása miatt csak indokolt esetben, és mindig a szigorú használati előiratnak megfelelően alkalmazva.
Ha nem válik szabaddá a légzés, visszatérnek a tünetek, kórházi kezelésre van szükség. Nem szabad félni a kórháztól, a gyerek is tapasztalni fogja, hogy a kezelés nem jár fájdalommal. 
Dr. Medek Sarolta

Krupp II.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon