Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Lanaform Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Wellness

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Konyhai berendezések

Receptek indukciós főzőlaphoz

Legkeresettebb termékek

Nyári melegben sem otthon, sem nyaralás közben nem kíván a háziasszonyok többsége sok időt eltölteni a konyhában az ebéd-és vacsora készítéssel. A főzési idő indukciós főzőlapon remekül lerövidíthető.

Nyári melegben sem otthon, sem nyaralás közben nem kíván a háziasszonyok többsége sok időt eltölteni a konyhában az ebéd-és vacsora készítéssel.
A főzési idő indukciós főzőlapon, s speciális technológiájú lábos használatával remekül lerövidíthető, akár 15-20 percre!

Néhány könnyed, nyári étel receptjét osztjuk meg Önökkel, amelyek elkészítéséhez és elfogyasztásához jó egészséget és jó étvágyat kívánunk.

Gyümölcsleves:


Hozzávalók:
  • ¾ kg meggy
  • 3 kis rúd fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 1-2 dl méz
  • 1 vanilia pudingpor
  • 1 citrom
  • 1,2 l tej
A meggyet megmossuk, lábosba töltjük, s felöntjük kb 4 liter vízzel.
Beletesszük a fahéjat, szegfűszeget, mézet, s kb fél citromot darabokra vágva.
Felforralást követően kb 15 percig főzzük.
Fél zacskó pudingport simára keverünk kb 6 evőkanál tejjel, majd a forró levesből merünk rá, s a pudingos lét a leveshez keverjük, s felöntjük a maradék tejjel.
Langyosan, majd a továbbiakban hidegen tálalva fogyasztható kellemes nyári leves.

Uborkaleves


Hozzávalók:
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 ü ecetes uborka
  • 0,5 kg fürtös vagy kígyó uborka
  • 1 zöldség leves kocka (már bio kocka is van)

A burgonyát kockákra vágjuk, s felöntjük kb 3 liter vízzel.
Beletesszük a zöldség leves kockát (ízesítő vegetát is lehet), s az ecetes uborka alján található fűszernövények kb felét kivesszük, beletesszük a levesünkbe. (kapor, mustármag )
Belevágunk még 3-4 db ecetes uborkát,s főzzük kb 15 percig.
Ekkor botmixerrel átturmixoljuk, s beletesszük az időközben durva reszelőn lereszelt nyers uborkákat, egy teáskanál olivalojat, s ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
További kb 15 percig főzzük, s tejföllel, levesbetéttel tálaljuk.


Tökleves


Hozzávalók:
  • 1 db zsenge tök
  • 3 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, pici bors, kevés olaj és tej vagy tejföl

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis darabokra aprítjuk. Az olajon megfuttatjuk a répát, majd felöntjük fél liter vízzel.
A tök kivételével az összes zöldséget beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük majd összeturmixoljuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy kellő sűrűségű legyen.
Beletesszük a tökkockákat, és újra felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal. Kevés olajjal elkeverjük a tejfölt , majd a leveshez adjuk.
Csak annyi ideig főzzük, hogy a tökkockák megpuhuljanak, de ne essenek szét.
Tetejét finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Triplán fűszeres csirke


Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell
  • 100 g gyömbér
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 db peperoni paprika (erős, piros)
  • 2 ek szezámolaj
  • 150 ml rizsbor
  • 150 ml szójaszósz
  • 2 ek cukor
  • 10 db bazsalikomlevél
  • fehérbors
  • 75 ml víz
Elkészítés:
A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük és kockákra vágjuk. A gyömbérté és a fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
A wokot közepes lángon felmelegítjük. Beleöntjük az olajat. A gyömbért, fokhagymát és a peperonit megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst, a rizsbort és a szójaszószt és állndó kevergetés mellett 2-3 percig sütjük. Cukorral és egy csipet borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a vizet. Jól összekeverjük és felforraljuk.
Lefedve, közepes lángon, 30-35 percig pároljuk. Ha a folyadék jelentős része már elpárolgott, hozzáadjuk a bazsalikomleveletek és lefedve további egy perc alatt készre pároljuk.
Tányérokra rendezve azonnal tálaljuk


Csirke spanyol módra



Hozzávalók:

  • 1,2 kg-os csirke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-2 zöld és piros színű paprika
  • 3 evőkanál olaj
  • 15 dkg nyers sonka
  • 6 paradicsom
  • 5-5 dkg zöld és fekete olajbogyó
  • őrölt bors


Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, és sóval, borssal meghintjük. A paprikákat kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük. A húst az olajban aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat, az apróra vágott hagymát és sonkát, a hámozott, áttört paradicsomot, a zúzott fokhagyát és a kimagozott olajbogyókat. Fedő nélkül sűrűre főzzük, majd visszatesszük a húst, lefedjük, és kislángon puhára pároljuk. Együtt adjuk asztalra.



Paprikás rizses hús


HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg hosszú szemű rizs
  • 40 dkg főtt sertéshús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 7,5 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
  • 1 zöld színű paprika
  • őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. A paprikát kicsumázzuk, húsát kockákra vágjuk. A kis kockákra vágott húst az olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és az apróra vágott hagymát. Néhány percig együtt pároljuk. A meleg húslevessel felöntjük, majd beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal fűszerezzük, és lefedve addig főzzük, míg minden leve elfő.



Málna fagyi


4 db banánt 1-2 órára a fagyasztóba helyezünk. Megdermedését követően szeletekre vágjuk, s kb 30 dkg málnával (esetleg kis málnaszörpöt is tehetünk hozzá) összeturmixoljuk.
Egészséges gyümölcsfagyit tálalhatunk kb 4 személy részére.



Itt további recepteket olvashat.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERLanaformKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon