Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Lanaform Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Wellness

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Cikkek Kategória:

Grillsütő készülékek

Grill az asztalon Márciusi gyors vacsorák (ebédek):

Legkeresettebb termékek

Grillezni nyáron szokás, én viszont már most javaslom a grill készülék használatát, gyors és hasznos segítség a konyhában egy-egy ízletes fogás elkészítésénél. Gondolta volna, hogy desszertet is grillezhetünk?

Márciusi gyors vacsorák (ebédek)

 

Az alábbi összeállítással további örömet szeretnék adni azoknak, akiknek az evés öröm, illetve azoknak, akiknek kevés az idejük, s mégis sikerélményt szeretnének, ha a családjuknak, vendégeknek valami finomat szeretnének tálalni.

Az alábbi receptek rövid idő alatt elkészíthetők. S mivel a fejekben leginkább úgy él, hogy grillezni nyáron szokás, én már most javaslom a grill készülék használatát elkezdeni, gyors és hasznos segítség a konyhában egy-egy ízletes fogás elkészítésénél. Gondolta volna, hogy még a desszert is készülhet grillen?

 

 

Grillezett csirkemell salátaágyon

 

Már sok hipermarket hűtőpolcán elérhető a jégsaláta vagy endívia saláta, illetve saláta mix keverék. Egy zacskó salátát ízesítsen kedvére (ecettel, olajjal, cézár vagy ezer sziget saláta öntettel, ahogy tetszik)

4 személyre kb fél kg csirkemellet vágjon laposabb csíkokra vagy szeletekre.

1,5 dl oliva olajat keverjen össze 1 evőkanál Kotányi Classic grill fűszerkeverékkel, s a csirkemelleket kenje meg vagy forgassa meg ebben az ízesített olajban!

Előmelegített kontakt grill készülékén - ehhez ajánljuk a

STEBA FG 65 vagy Steba VG 300 elektromos grill sütőinket - kb 15 perc alatt 4-es fokozaton süsse át.

A zsiradék kisül, lecsöpög a zsírgyűjtő tartályba, ezáltal az egészséges étkezéshez is közelítünk, s a csirkemell mégsem lesz száraz, rágós. Próbálja ki!

Jó étvágyat!

 

 

Grillezett húsokhoz némi ráadás vagy pl. burgonya köret mellé ajánljuk

Hagyma vegyestál:

Azt hiszem nem állítunk valótlant mikor azt mondjuk, hogy a magyarok igen szeretik a hagymát, bármi módon legyen is elkészítve. A grillezés egyszerű elkészítést garantál, ám a végeredmény annál fenségesebb!

1-1,5 kg hagyma vegyesen (vöröshagyma, gyöngyhagyma, póréhagyma, mogyoróhagyma, fokhagyma)

ź csésze extraszűz olívaolaj

só, őrölt fekete bors

A mázhoz:

˝ csésze balzsamecet

3 ek. méz

2 ek. cukor

1 ˝ ek. szójamártás

 

A nagyobb vöröshagymákat tisztítsuk meg, vágjuk négybe és húzzuk nyársra vagy hurkapálcikára. Az apróbb hagymákat megpucolva, egészben fűzzük fel. A fokhagymát vágjuk el héjastul keresztben, a gerezdeket tisztítsuk meg és fűzzük fogpiszkálóra vagy vékony nyársra.

A nagyobb vöröshagymákat vagy mogyoróhagymákat kenjük meg olajjal, a többit olaj nélkül grillezzük. Ízesítsük sóval és borssal.

Kapcsoljuk be a grillt, picit megolajozhatjuk a sütőfelületet is. Oldalanként kb. 4-8 percig süssük.

Míg sül a hagyma, elkészíthetjük a mázt. Tegyük a hozzávalókat egy vastag fenekű lábosba és forraljuk fel.

Lassan főzzük, míg szirupos nem lesz (kb. 6-8 perc). Hűlés közben tovább fog sűrűsödni.

 

 

Zöld tészta

 

Szinte bármilyen tésztából elkészítheti, kedve szerint. 5 személyre egy 50 dkg-os csomag tészta felhasználását javaslom.

Amíg a tészta vize forr, addig aprítson össze 5 csokor petrezselymet, 3 gerezd fokhagymát, s keverje össze 3 evőkanál oliva olajjal és kb 20 dkg Feta sajttal. Célszerű aprítógépet vagy botmixert használni, így krémes állagot lehet elérni. A kifőtt tésztát e krémes egyveleggel keverje össze, majd a tányérra tálalva durvábbra vágott petrezselyemmel (esetleg még rucola saláta levelekkel) és parmezán jellegű darált sajttal szórja meg. (Sózni nem kell, mivel a feta sajt intenzíven pikáns ízt ad és sós.) Jó étvágyat!

 

Bevásárló lista:

1 cs. Tészta (pl. kiskagyló, Farfalle /masni/ vagy széles metélt)

6 cs. Petrezselyem

1 cs. Feta sajt

fokhagyma

rucola saláta

parmezán vagy hasonló kemény sajt

 

 

 

 

 

Desszert: Grillezett ananász

 

Grillezni nem csak húst vagy zöldséget, hanem gyümölcsöt is lehet, melyből igazán különleges desszert készíthető!

 

Hozzávalók:

1 nagyobb ananász

1 doboz kókusztej

15 dkg porcukor

1 teáskanál fahéj

friss mentalevél

 

Elkészítés:

Az ananász mindkét végét levágjuk, majd felállítva hosszú csíkokban az oldalán lévő gyümölcshéjat is eltávolítjuk. Egy centis szeletekre szeljük, és gyümölcsmagozóval kivájjuk a gyümölcs közepén lévő rostos részt.

A dobozban lévő kókusztejet felhasználás előtt alaposan felrázzuk, és egy tálba öntjük.

A cukrot egy másik tálba tesszük, és összekeverjük a fahéjjal. Az ananászkarikák mindkét oldalát kókusztejbe mártjuk, majd fahéjas cukorban megforgatjuk és a szeleteket a grill-lapra fektetjük.

Addig grillezzük, míg a karikák gusztusosan megpirulnak. A 4-5 perc alatt elkészült ananászszeleteket tányérra szedjük, és mentalevélkével díszítve, vaníliafagylalttal kínáljuk.

Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom desszert!

 

 

 

Desszert: Héjában grillezett banán, rumos mascarponéval:

Hozzávalók:

8 pici banán

A mascarponekrémhez:

1-2 ek. cukor

˝ tk. őrölt fahéj

2 tk. rum

250g Mascarpone

 

A grillt előmelegítjük. A banánokat héjastul a sütőlapra tesszük és addig grillezzük, míg a héjuk megsül picit. Ezalatt elkészítjük a krémet.

A hozzávalókat egy tálba tesszük és habosra keverjük.

Tálaláskor használhatjuk a banánok héját is.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERLanaformKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon