Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Lanaform Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Wellness

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Cikkek Kategória:

Hírek

Mi kerüljön az asztalra? - Nyári ételajánló

Legkeresettebb termékek

Meleg nyári napokon- mint most is- könnyed ételeket kívánunk inkább. Bár nem kételkedem abban, hogy egyesek ilyenkor is a pacalra vagy egy jó steakre esküsznek, én azonban lazább fogásokat ajánlok most Önnek.


Meggyleves


Kb 40 dkg meggyet (lustábbak maggal együtt)  2-3 liter vízben tegyen fel főni.
Vágjon bele néhány darabka citromot (kb negyed citrom héja kerüljön bele, a többi inkább a másik negyed belső része legyen. HA túl sok héja kerül bele, akkor keserű lesz)
10-15 dkg cukorral, kis őrölt szegfűszeggel, fahéjjal ízesítse.

Kb 10 perccel azután, hogy forrni kezd, készítse el a következő adalékot (habarásnak nem nevezhetem):
Fél csomag vanília pudingot keverjen össze néhány evőkanál tejben csomómentesen, majd ezt higítsa tovább még kb 2 dl tejjel. Ehhez a tejes alaphoz kanalazzon a forró levesből, majd töltse vissza a langyos-meleg vegyületet a levesbe, s keverje néhány percen át.

Ha nem szereti ennyire könnyedén, akkor a tejet tejszínnel is helyettesítheti.


Rata-csó

Hozzávalók (4 személyre):

  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 db kovászolni való uborka
  • 1 cukkini
  • 6-8 db sárga húsú édes paprika
  • 6 db paradicsom
  • 2-3 dl passzírozott paradicsomlé (olasz üveges)
  • egy csokor kakukkfű
  • 2 ek oliva olaj

A fenti zöldségeket összeaprítjuk, majd egy nagy wokban vagy lábosban felhevítjük az oliva olajat, s az apróra vágott vöröshagymát beletesszük.

Néhány perc pirítás után a többi darabokra vágott zöldséget is hozzáöntjük, keverjük.
Kb 15 perc elteltével, amikor már a zöldségek „átsültek”, ráöntjük a paradicsom levet, s sózzuk, illetve a kakukkfüvet beleszórjuk. Kb 5 perc átrottyantás után tálalható ez a lecsó jellegű Rata-csó.

Ma például hosszában darabolt főtt krumplival ettem, elvegyítve a zöldségeket a burgonyán, úgy is finom. Lehet tojással is, mint a tojásos lecsót.


Tökfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 db 1,2 kg-os tök (ill. 1 kg gyalult tök)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek olaj
  • 3 ek citromlé (vagy kis ecet)
  • 2 húsleveskocka
  • 4 ek liszt
  • 2 dl  tej
  • 4 dl tejföl

Elkészítés:

  1. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, a húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert pépes lesz.
  3. A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, illetve citromlével/ecettel ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.
  4. Tálaláskor a maradék tejföllel még elkeverjük.


Gyümölcsös sütemény

Egyszerűen elkészíthető, szinte bármely nyári gyümölccsel ez a piskóta-szerű süti.

Egy nagy tepsihez:
6 tojást kb 10 dkg kristálycukorral jól elkeverünk, majd  egy kis pohár tejfölt és fél deci tejet keverek még hozzá. Kb 2 percig kézi mixerrel keverem, majd 1 dl olajat apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadok. Ezt követően jöhet 5 dl finomliszt és 1 cs. Sütőpor elegye. Krémes állagú masszát kapok, melyet a kizsírozott, lisztezett tepsibe öntök.

A tetejére dobálom a korábban kimagozott, cukrozott, fahéjjal ízesített gyümölcsöt.
Én tegnap kb ¾ kg meggyel készítettem, mennyei volt, meg sem vártuk, hogy kihűl, olyan könnyed íze lett, hogy csak úgy toltuk magunkba. Ma is finom!!!

Nagymamám receptje (ezt vettem alapul, de kicsit átformáltam): Márványos gyümölcsös sütemény
3 egész tojást, 1,5 tejfölös pohár kristálycukorral jól kikeverünk 1 pohár tejfölt. ½ tejfölös pohár olajat és 2 tejfölös pohár lisztet ½ cs. Sütőporral elkeverve hozzávegyítjük.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe felét beleöntjük, a másik felébe egy kis kakaót keverünk
A sárga-barna tésztára dobáljuk a gyümölcsöt. A tetejét még megszórhatjuk vágott dióval is.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERLanaformKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon