Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Lanaform Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Wellness

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Légtisztító berendezés

Vulkáni hamu - Mire ügyeljen az egészsége érdekében?

Legkeresettebb termékek

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken azt javasolta a légúti betegségben szenvedő európaiaknak, hogy az Izlandon kitört vulkán légkörbe került hamujának aláhullásakor lehetőleg maradjanak fedett helyen.

David Epstein, a WHO szóvivője közölte: a szervezet szakemberei még nem tudták felmérni, milyen mértékben lehet ártalmas az egészségre a vulkáni hamu. Szoros figyelemmel követjük a helyzetet - mondta.

A szóvivő azonban jelezte: a hamufelhő mikroszkopikus méretű, 2,5 mikrogrammosnál kisebb, belélegzett szemcséi megtámadhatják a tüdőt, és légzési panaszokat okozhatnak. Különösem az asztmában és légúti betegségekben szenvedőket veszélyeztetheti a vulkáni felhő. A helyzet bizonytalan, most még nem lehet azt mondani, hogy veszélyes - közölte az ENSZ szakosított szervezetének a szóvivője.

Epstein elmondta: a hamufelhő nagy része pénteken a felsőlégköri térségben marad. A WHO szakemberei szorosan nyomon követik a mozgását. Amikor elkezd lehullani, nőni fog a gond. Izland déli részét helyenként már hamu borítja - fűzte hozzá.

A kitöréskor keverék alakul ki a füstből, - esetleg mérgező - gázokból, szénporból, kisebb-nagyobb szilárd részecskékből, és tudni lehet, hogy ennek következményei lesznek. Ez függ a benne lévő szulfát, ammónia, nátrium-klorid, szén, ásványi por és víz sűrűségétől és kombinációjától - mondta Epstein.

A lehetséges tünetek: a szem viszketése, orrfolyás, a torok érzékenysége és száraz köhögés. A levegőben esetleg fátyolszerű ködöt lehet majd látni, és záptojás szagot érezni a kénhidrogén jelenléte miatt.

Ön panaszmentes szeretne maradni?

Már így is gondot jelent a fák virágzása, a pollenek allergizáló hatása?

Tanácsunk: Tartózkodjon zárt térben, mely levegőjét HEPA szűrős légtisztítóval kezeli. A rövid szellőztetések után a légtisztító készüléket magas ventilátor fokozaton üzemeltesse.

Ha még nincs légtisztítója, mielőbb szerezzen be!

Milyen készülék lenne Önnek ideális?

Hívja: 0630-9343263 telefonszámot.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERLanaformKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon