Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Párásító berendezés

A nedves, beázott lakásokban tenyésznek az allergének

Legkeresettebb termékek

A nedves, beázott lakásokban tenyésznek az allergének, és egy kutatási beszámoló szerint az ilyen környezetben élő gyerekeknél gyakrabban lép fel légúti allergia.

A nedves lakás fokozza a gyermekek légúti allergiáját?

Egy finn kutatócsoport közel 1900 gyereket figyelt meg hat éven át. Azoknak a gyerekeknek, akik a szüleik szerint nedves lakásban éltek, a 16 százalékánál allergiás náthát (szénanáthát) diagnosztizáltak, szemben a kontrollcsoport 12 százalékával. A nedves lakás ez esetben azt jelentette, hogy látható beázás vagy penész volt a mennyezeten, falakon vagy padlón, illetve érezhető volt a penész szaga.

A kutatás vezetője, dr. Juoni Jaakkola szerint az asztma és az allergia sok esetben gyakoribbak az alacsony jövedelmű családokban, ezért figyelembe vették a vizsgált személyek társadalmi-gazdasági helyzetét, illetve a másodlagos dohányfüstöt.

A megoldás: Páramentesítő készülék, párátlanítók

Kiderült azonban, hogy a nedves lakókörnyezet és a légúti allergia közötti kapcsolat továbbra is fennállt, azok a gyerekek, akinek a lakása penészes vagy nedves volt, a vizsgálati időszak hat évének a végén 55 százalékkal többen voltak allergiásak bármely allergénre.

Dr. Clifford Basset, New York-i professzor szerint egy ember „allergiás ujjlenyomatának”, azaz az egyes allergiák valószínűségének a megállapítása nagyrészt két dologtól függ, a környezettől és a genetikától.

– Ha egy beteg allergiás, gyermekének 20-30 százalék esélye van arra, hogy ugyanaz az allergiája alakuljon ki, ha mindkét szülő beteg, ez a szám 50-70 százalékra nő. A genetika meghatározó tényező. Ha valaki penészes házban lakik is, ha nincs rá hajlama genetikailag, nem lesz allergiás a penészre. Mindezek ellenére a nedves, penészes környezet elősegítheti a leggyakoribb allergének terjedését, ide tartozik még a poratka is.

A finn kutató szerint a szülőknek oda kell figyelniük a penészre és a nedvességre, és biztonságosabb környezetet kell teremteniük gyermekeik számára.

Forrás: AOL Health

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon