Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Lanaform Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Wellness

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Cikkek Kategória:

Hírek

Mézeskalács és Vaníliás kifli

Legkeresettebb termékek

Én vasárnap megsütöttem a vaníliás kifliből 2 adagot, s már tegnap este kiürült a tálca, úgyhogy sajnos a Karácsonyt nem várta meg, de elmondhatom, hogy jól sikerült. Ezért osztom meg nyugodt szívvel Önnel.

Mézeskalács tuti recept, kislányom nagyon jól eljátszott vele, amíg én a vaníliás kifliket formálgattam. Közös sütés, közös élmény, s kellemes időtöltés.

Én  vasárnap megsütöttem a vaníliás kifliből 2 adagot, s már tegnap este kiürült a tálca, úgyhogy sajnos a Karácsonyt nem várta meg, de elmondhatom, hogy jól sikerült.
Ezért osztom meg nyugodt szívvel Önnel, hogy Önnek is sikerélménye legyen!

 

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 17 dkg sima liszt
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér (én egy kicsi friss gyömbért reszeltem bele)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 6 dkg vaj, darabolva
  • 10 dkg méz
  • 1 tojássárgája felverve
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só

Elkészítése: A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket egy tálban jól elkeverjük (vagy beleszitáljuk). A vajat finomra morzsoljuk a lisztes keverékkel, majd  a méz és a tojássárgája hozzáadása után kézzel vagy géppel jól összedolgozzuk.
Szilárd, de kellemesen lágy tésztát kapunk.
Formázás előtt legalább egy fél órát hűtőben pihentesse.

Formázás: a tésztát kinyújtás után kedve szerint illetve meglévő forma nyomóival formázhatja, majd cukormázzal díszitheti.
Sok-sok ötlet található az interneten is és ezzel foglalkozó könyvekben.

Megjegyzés: érdemes 2-4 adaggal kezdeni, különösen, ha nagyobb kiterjedésű tárgyakat (pl házikó, fonott tál, stb) szeretne.


Vaníliás kifli

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 kiskanál vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 20 dkg lágy margarin vagy vaj
  • 12 dkg darált dió

Elkészítése:    A hozzávalókat keverje, ill gyúrja egybe.
Kis időre pihentesse hidegen, majd kisebb adagokat vegyen ki, s azt kézzel formázza hengerré.
Vékony ceruza  vastagságra hengergesse, majd  6-8 cm.es darabokra darabolja, s azt a –sütőpapírral kibélelt - tepsiben formázza kiflivé.
Aranybarnára sütés után még melegen forgassa meg vaniliáscukorral elkevert porcukorban.
Vigyázat: könnyen törik és gyorsan fogy! (nálunk elsőként a jól megsült darabok tűntek el…)

Megjegyzés: Érdemes több adag tésztát begyúrni, bár a formázása nem túl gyorsan haladós feladat, de ha az eredményt tovább szeretné élvezni, akkor inkább nagyobb adaggal kezdjen. Jól eltartható!

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERLanaformKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon