
3 egyszerű mártogatós receptje
Az ígéreteknek megfelelően akkor most jöjjön a 3 egyszerű mártogatós receptje. Szinte csak össze kell dobnunk a hozzávalókat és már készen is vagyunk, gyorsan és könnyen elkészíthetőek.
3 egyszerű mártogatós receptje:
Fokhagymakrém
Hozzávalók:
- 2 dl créme fraiche
- 2 gerezd fokhagyma áttörve
- 2 tk. olívaolaj
- 3 db szardellafilé aprítva
- 1 tk. só
- ½ tk. cukor
- 1 ek. snidling
Elkészítés:
A créme fraiche helyettesíthető tejföl és tejszín keverékével fele-fele arányban. A hozzávalókat összekeverjük.
Joghurtos zöldfűszeres mártogatós
Hozzávalók:
- 2 dl joghurt
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. citromlé
- 1 ek. cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A kaprot, petrezselymet, bazsalikomot megmossuk, az újhagymát és a fokhagymát pedig megtisztítjuk, majd az összeset apróra felvágjuk, és hozzáadjuk a joghurthoz. Citromlével, sóval, borssal, cukorral ízlés szerint ízesítsük. Tegyük a hűtőbe minimum fél-1 órára, ha többre nem is tudjuk.
Természetesen más zöldfűszereket is lehet használni, ha valaki esetleg ezek közül nem szereti az egyiket.
Mustármártás
Hozzávalók:
- 1-2 ek. mustár
- 1 ek. borecet
- 1 kis fej vöröshagyma
- cukor
- worchester-szósz
Elkészítés:
A vöröshagymát letisztítjuk, majd lereszeljük, ezután pedig összekeverjük a többi hozzávalóval. A cukorból csak egy csipetnyire lesz szükség.
Ugye nem is voltak olyan nehezek? ????