BBQ Marhaoldalas Argentin ihletéssel
Ez a pikáns marhaoldalas recept Észak-Amerikából származik. Ez a hús önmagában is igen ízletes, ezért nem kíván erőteljesebb fűszerezést. Igazi grill csemege.
A sült marhaoldalashoz otthon található fűszerek elegendőek, és egy kiváló BBQ grillsütő,
melyet mi a német STEBA elektromos grill választékából ajánlunk
Az ízletes oldalas kiegészítőhöz, a kreol mártáshoz viszont az alábbi hozzávalók szükségesek:
- egy evőkanál oliva olaj
- Creole fűszerkeverék
- 1 tk szárított kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma áttörve
- egy kicsi konzerv sürített paradicsom
- 2-3 dl passzírozott paradicsom
- 1 fej nagy, húsos paradicsom apróra vágva
- 2 db piros paprika nagyon apróra vágva
- 1 evőkanálnyi apróra vágott zeller
- só
- bors
- 1 teáskanál Worchester szósz
Az oldalas elkészítése
Az oldalast tegye sütőfóliába és mindkét oldalát szórja meg fűszerekkel (só, bors) és fokhagymás vajjal vagy fokhagymás olajjal dörzsölje be.
A fóliába zárt oldalast előmelegített BBQ grillsütő rácsára helyezze el. 110-120°C közötti hőmérsékleten süsse kb 8-12 órán keresztül.
Ez idő alatt néhányszor nézze meg, forgassa meg, s ellenőrizze a hőmérsékletét.
Ám ha nincs kedves és ideje a BBQ sütéshez, akkor rövidebb idő alatt, magas hőfokon is átsütheti egy grillen vagy sütőben.
Bármely módon süti át az oldalast, akkor is bőven lesz ideje elkészíteni az oldalas kiegészítőjét.
A leírt hozzávalókat keverje össze egy nagy tálban. Ha apróra vágott lila hagymával még megbolondítaná, ízesítené, akkor bátran tegye meg. Tartsa a hűtőben a tálat, s az elkészült szaftos, omlós marhaoldalas mellé tálalja.
Jó étvágyat kívánunk hozzá
Válasszon elektromos BBQ grill készüléket a Bonair grillsütő kínálatából!