Barbecue szósz tüzesen, dupla whiskyvel
Egy grillezett hússzelet egyszerűen magányos egy hozzá illó, ízletes barbecue szósz nélkül. Ugye te sem ragaszkodsz a bolti szószokhoz?
Nem sokkal bonyolultabb a barbecue szósz elkészítése otthon, mint a készen vásárolt felhasználása, viszont előbbi esetben biztosan tudni fogod, hogy mi van benne, garantáltan ízfokozó mentes lesz, és tökéletesen a saját ízlésedre alakíthatod a receptet.
Ha esetleg még nem találtad meg a tökéletes szószreceptet, próbáld ki sokak kedvencét, a Bourbon barbecue szószt! Ez egy igazi klasszikus, egyszerűen nem lehet ráunni. Bögréből vedelni ugyan nem túl jó ötlet, de hidd el, kísértés, az lesz rá!
Hozzávalók
Kb. fél liternyi mennyiséghez elegendő
- 2 csésze (450 ml) ketchup
- 1/2 csésze melasz (barna cukorral helyettesíthető)
- 1/3 csésze bourbon whisky (az alkohol a forralás során távozni fog, a recept gyerekbarát)
- 1/4 csésze dijoni mustár
- 3 ek. csípős paprikakrém
- 2 ek. Worcestershire szósz (el is hagyható, de nem érdemes)
- 2 tk. pirospaprika
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. vöröshagymapor
A bourbon barbecue szósz elkészítése
Egy nagy lábosban keverd el egymással az össze hozzávalót. Forrald fel, időnként megkeverve. Ha felforrt, vedd a lángot takarékra és gyakran kevergetve hagyd rotyogni nagyjából 15 percig, ameddig a szósz be nem sűrűsödik és az ízek össze nem érnek. Fedd le, és hagyd kihűlni. (Hűtőszekrényben tárolva akár 1-2 hétig is eláll, ezért előre elkészítheted.)