Csevap
Délkelet-Európa népszerű szabad tűzön sült étele, a csevap már az elkészítés közben is élményszámba megy: csodálatos illatokkal árasztja el a grillsütő környékét. Ismert még csevapcsicsa, kebapcsi, kebap néven is, ugyanerre a grillezett kolbászféleségre utalnak ezek a megnevezések is.
Minden országban egy kicsit más néven futnak a hasonló ételek, és szinte minden családnak van egy saját, különleges receptje is. Ha nem szeretnél melléfogni, ez az alaprecept biztos siker, de kísérletezhetsz más fűszerek hozzáadásával is. Ha kész, tálalhatod például friss kenyérrel és görög salátával. ha szereted a fűszeres ízeket, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 személyre
- 350 g darált marhahús
- 350 g darált bárányhús
- 3 ek. finomra vágott vöröshagyma
- 3 közepes gerezd zúzott fokhagyma
- 1,5 tk. pirospaprika
- 1,5 tk. nagyszemű só
- 1 tk. borsikafű
- 0,5 tk. őrölt fekete bors
- 1 kk. szódabikarbóna
A csevap elkészítése
- Keverd el egy közepes méretű tálban az összes hozzávalót, és gyúrd egyenletes masszává.
- A keverékből formálj egyujjnyi hosszúságú, nagyjából két centiméter átmérőjű kolbászkákat.
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd süsd a kolbászkákat addig, amíg mindenhol szép barnára nem sülnek, és már belül sem nyersek: ehhez nagyjából 8 percre lesz szükséged. Tedd egy tálra az elkészült csevapot, hagyd öt percen keresztül pihenni, majd tálald frissen és forrón!
Jó étvágyat kívánunk!
Télen is megsütheted elektromos grill segítségével: