Rostélyos marhasteak
A nagy klasszikus, a marhasteak. Nem kell rá semmilyen különleges szósz, a marhahús íze puritán stílusban érvényesül a legjobban.
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók 4 személyre
- 2 rostélyos szelet csonttal együtt (rib eye), darabonként kb. 450 g tömegűek és 2,5-4 cm vastagok legyenek. Ez a legfontosabb hozzávaló, fontos, hogy jó minőségű legyen, azaz próbáld meg nem egy nyugdíjazott tejelőmarha húsából készíteni. Egy megbízható hentesnél való vásárlással jársz a legjobban.
- 2 ek. olívaolaj
- Só és frissen őrölt bors
- 4 ek. vaj
- 4 db friss kakukkfű ágacska
A marhasteak elkészítése
Dörzsöld be a hússzeletek mindkét oldalát olívaolajjal. Tedd a húsokat egy tálra. Fedd le frissentartó fóliával, és hagyd állni másfél óráig. Fűszerezd sóval és borssal.
Melegítsd elő a grillsütőt közepesen forróra. Helyezd el rajta a steaket, és süsd kb. 5-7 percig. Fordítsd meg a húsokat és tegyél a tetejükre 2-2 evőkanál sózatlan vajat és kakukkfűágacskát. Ezután süsd tovább még nagyjából 5-7 percig, attól függően, hogy közepesen vagy jól átsütve szereted.
Tedd a steaket egy tálra és dobd ki róla a kakukkfüvet. Lazán fedd be alufóliával és hagyd pihenni körülbelül öt percig. Ezután tálalhatod.
Ha bort is szeretnél kínálni hozzá, ideális párosítás valamilyen telt, testes vörösbor.
Jó étvágyat kívánunk!