Gőzsütőben süthető joghurtos leveles tészta
Aakár a húsvéti sonka és a kalács mellé is tálalható
Egy aránylag könnyen elkészíthető, bolgár származású ételt ajánlok, amit hangzása után csak magyarosan Bannyica-nak hívunk, s így készítjük:
Kb 80 dkg FETA sajtot keverjen össze 5 dl natúr joghurrtal és 6 egész tojással.
Bélelje ki leveles tésztával a kisméretű, magas tepsit, majd ezt a tölteléket öntse bele, s a tetejére ismét leveles tészta következik. (mirelit leveles tésztával gyorsíthat)
Gőzsütőben 50-60 percet szoktam sütni, az első fél órában 200C-on gőzben, majd 180C-on légkeveréses sütésen.
Az általunk forgalmazott STEBA gőzsütő ( gőzpároló ) előnye, hogy nem szárítja ki az ételt, s variálható a sütés, gőzölés és a kettő kombinációja.
Amíg még nem rendelkezik ilyennel, addig meglévő sütőjében teheti próbára receptemet.
Mikor van kész? Figyelje, hogy a belső massza ne folyjon szét, s aranyszínű legyen a felső lap.
Jó étvágyat!
Korunkban, a gyorséttermek és zacskós ételek világában fontos lenne, hogy valóban tápláló, vitaminokban gazdag, friss alapanyagokból készült ételeket együnk.
Az egyik legkíméletesebb eljárás, mellyel az étel megőrzi vitamin és ásványi anyag tartalmát, az a párolás.