Hogyan készíthető grill fűszerkeverék házilag?
A boltok polcain rengeteg gyors fűszer, pác és egyéb fűszerezésre alkalmas dolgokkal találkozhatsz. Ezek ízfokozókkal, aromákkal és más kevésbé egészséges anyagokkal vannak tele. Ezért azt javaslom, hogy inkább szerezz be otthonra alapvető fűszereket, és készítsd el saját magad a grill fűszerkeveréked, vagy grill pácodat.
Hogyan is tedd meg ezt, melyek az alapvető fűszerek?
Én úgy tartom, hogy nem hiányozhat otthonról olívaolaj, különböző ecetek (pl. borecet, balzsamecet, almaecet, stb.), mustár, cukor, de ez helyettesíthető mézzel is, vöröshagyma, fokhagyma, só!, bors! (frissen őrülve sokkal intenzívebb ízt érhetsz el).
Egyéb fűszerek, amit én személy szerint ajánlanék!
Szerezz be otthonra – ha teheted, akkor kertben termelt növényről leszedve, ha nem akkor szárított formában – bazsalikomot, oregánót, snidlinget, rozmaringot, majorannát, mustármagot, kakukkfüvet, borsikafüvet, édes és csípős pirospaprikát, chilit, köményt, tárkonyt, koriandert, gyömbért, fahéjat, curryt, kurkumát, szerecsendiót, szegfűszeget. Hirtelen ezek jutnak az eszembe, de ezen felül rengeteg fajta-féle fűszer akad még, nem baj, ha válogathatunk a variációk közül.
Pár tipp, hogyan érd el a kívánt grill fűszerkeverék ízvilágát:
Általános grill fűszerkeverék házilag
- Fekete bors (őrölt)
- Vöröshagyma
- Fokhagyma
- Édes és csípős pirospaprika
- Chili
- Rozmaring (tegyél bele egy karakteresebb ízű fűszert is, nem muszáj rozmaringnak lennie!)
- Szerecsendió (őrölt)
- Koriander (őrölt)
Magyaros, mediterrán és keleti házi grill fűszerkeverékeimet itt olvashatod el!