Grillezett bárány recept
Egy kiadós, de különleges húsos ételre vágysz már? Akkor ne állj ellen a grillezett bárány receptemnek. Legyen a hét sztárja a grillezett bárány.
Fiatal grillezett bárány, a felejthetetlen ízharmóniáért
Hozzávalók:
- 4 szelet bárányhús (helyette: kecskehús)
- 4-5 fej vöröshagyma
- 1 cs. kakukkfű
- 0,5 dl olaj
- 0,5 kicsi tejföl
- 1-2 dl víz
- mustár
- só
- bors
Elkészítése:
Egy beolajozott törlőkendővel töröld át a grill lapját, és melegítsd fel. Helyezd rá a hús szeleteket. A forró felületen, hirtelen süsd át mindkét oldalát.
+1 Tipp: A szervezetünknek nem tesz jót az olívaolaj magas hőfokon, kb. 160°C feletti hevülése.
Kb. 5-5 perc sütés elegendő a grillezett bárány elősütéséhez.
Serpenyőben melegíts kb. fél dl olajat. Időközben aprítsd fel a vöröshagymákat. Elég nagy mennyiség! A forró olajba öntsd bele a hagymát, fonnyaszd meg. Amikor már kezd barnulni, szórd bele a száráról eltávolított és felaprított kakukkfüvet.
Sózd, borsozd, és egy pár cseppnyi mustárt is keverhetsz hozzá. Forgasd bele a hagymás alapba a hússzeleteket. Keverj bele fél pohár tejföllel készített habarást, majd öntsd fel kb. 1-2 dl vízzel. Fedő alatt főzd puhára. Érdemes fiatal bárányt vagy kecskét választani, a húsa is ízletesebb és puhább a tejfogyasztás miatt, illetve hamarabb el is készül.