Grillezett brokkoli
Lehet brokkolit grillezni? Természetesen igen, és az eredmény nagyon finom lesz! Talán még azoknak is ízleni fog a grillezett brokkoli, akik egyébként ódzkodnak ettől a nagyon zöld (és nagyon egészséges) zöldségtől.
Hozzávalók
- 3 ek. szójaszósz
- 3 ek. balzsamecet
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 fej brokkoli, rózsáira szedve
- Só ízlés szerint
- 1 ek. frissen aprított petrezselyemzöldje
A grillezett brokkoli elkészítése
- Forrósítsd fel a grillt magas hőmérsékletre
- Keverd össze egy habverővel vagy egy villával a szójaszószt, az ecetet és az olajat, forgasd meg benne a brokkoli rózsáit. Ízlés szerint sózd meg.
- Grillrácsot használva, gyakran forgatva süsd a brokkolit nagyjából 10-12 percen keresztül, amíg a külseje egy kicsit oda nem kap és ropogóssá nem válik.
- Tedd a megsült brokkolit egy tálra, hintsd meg egy kevés olívaolajjal, apróra vágott friss petrezselyemzölddel és esetleg nagy szemű tengeri sóval.
Mi az a grillrács?
Egy eszköz, ami megkönnyíti az ételek grillről való levételét, megfordítását. Ha egyszer kipróbálod, utána nem is fogod érteni, hogyan grillezhettél eddig nélküle!