Grillezett csípős csirkeszaté
Szereti a pikáns, csípős ízeket?
Szeretne egy kicsit különleges ízvilágot, Ázsia ihlette csirke remekét tálalni a szeretteinek?
Készítse el ezt a könnyed, ám csípős csirkeszatét!
Az előkészületek sem igényelnek sok időt, s maga a sütés egy STEBA elektromos grillen csupán néhány percet vesz igénybe. Úgyhogy vendégvárásra fel!
Elő a STEBA kontakt grillt – vagy ha még nincs, akkor a Bonair grillsütő választékából szerezze be és készítse el ezt a pikáns eledelt!
A szaté (satay) valójában mini, nyárson sült hús. Eredetileg Thaiföldről származik.
Igen különlegeset tehetünk az asztalra, ha ezt a receptet elkészítjük. Pikáns ízét a különleges fűszerezés adja.
Hozzávalók:
- 45 dkg csirkemell filé
- 2 ek. cukor
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 1 szál citromfű aprítva v. 2 citromhéjcsík aprítva
- 1 csípős paprika aprítva
- 1, 5 kk. őrölt koriandermag
- ½ kk. őrölt kurkuma
- ½ kk. őrölt fekete bors
- ¾ csésze sűrű tejszín v. kókuszdiótej
- 3 ek. halmártás v. szójamártás
- 2 ek. zöldcitromlé
- korianderlevél
+ STEBA Elektromos grill
Kontakt grill vagy Asztali grill
vagy álló grill is a segítségére lehet e csirkeszaté elkészítésében.
Elkészítés:
A húst megmossuk, csíkokra vágjuk és hurkapálcára húzzuk.
Egy tányérra tesszük, hogy a végei magasabban legyenek.
Pácot készítünk:
Egy tálba törjük illatos péppé a cukrot, fokhagymát, citromfüvet, csípős
paprikát, koriandert, kurkumát és a borsot. Adjuk hozzá a tejszínt, a
halmártást és a zöldcitromlevet.
Ezzel a páccal öntsük le a húst, a pálcákat ne!
Fedjük le és tegyük 20 percre a hűtőbe.
Kapcsoljuk be a grillt és ha forró, oldalanként 2-2 percig süssük.
Ha megsültek, korianderlevéllel megszórva tálaljuk.