Grillezett kukorica fokhagymás-petrezselymes vajjal
Elektromos grillen készítjük a kukorica csövek grillezését.
Ehhez javasoljuk a Bonair által forgalmazott grillsütőket.
STEBA kontakt grill vagy asztali grill kiváló választás ennek a könnyed nyári kukorica ételnek – netán köretnek az elkészítéséhez.
Egy kitűnő és egyszerű recept egy egyszerű étel különlegessé és ízletesebbé tételéhez.
Petrezselyem helyett használhatunk kaprot, bazsalikomot vagy tárkonyt.
Saláták kiegészítői is lehetnek a sült kukoricaszemek.
Hozzávalók:
- 4 cső csemegekukorica, zöld levélburkában
- 6 ek. szobahőmérsékletű vaj
- 2 ek. aprított petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- só, őrölt fekete bors
Az elkészítés menete
Kapcsolja be az elektromos grillt.
Míg felmelegszik, hajtsa hátra a kukorica héját és kösse össze.
Így egy „fogót” kapunk. Tisztítsa meg a kukoricát a szálaktól. (a kukorica haját távolítsa el)
A vajat tegye keverőtálba, majd adja hozzá a petrezselymet és a
fokhagymát és habverővel verje, kavarja-keverje krémesre.
A sütés megkezdése előtt kenje meg a csöveket vajjal és tegye az elektromos grill sütőlapjára úgy, hogy a „fogó” alá tegyen fóliát. Sütés közben néha kenje meg vajjal.
8-12 perc után kész. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk.