Elkészíteni viszont nem mindig egyszerű – ezért lehet, hogy többektől hallottuk már, hogy nem szeretik a lazachúst. Azonban akik ezt mondják, biztos, hogy nem próbálták még az alábbi fűszerezést, meléy egyesek szerint a legfinomabb fűszerkeverék halkhoz.
Ha tökéletes eredményt szeretnél elérni, és meg is teheted, akkor válassz vadlazacot az elkészítéshez!
Hozzávalók
- 1 kg lazacfilé
- Durva szemű só
- Bors
- 2/3 csésze majonéz, lehetőleg Hellman’s márkájú, de lehet akár házi is
- 1/3 csésze dijoni mustár
- 1 tk. finomra reszelt citromhéj
- Érdemes a füstös íz érdekében cédrusdeszkát is beszerezni, ezt sütés előtt ne felejtsd el beáztatni!
A grillezett lazac elkészítése
Fűtsd fel a grillt közepes hőfokra. Közben ujjbegyeiddel tapogasd végig a lazachúst, hogy nem maradt -e benne esetleg egy-egy hegyes szálka. Ha találsz, távolítsd el azt egy csipesz segítségével.
Bőségesen fűszerezd a hús mindkét oldalát sóval és borssal. majd helyezd bőrrel lefelé a szeleteket a beáztatott deszkára. Keverd össze a citromhéjat, a mustárt és a majonézt, majd a hal felső részét bőségesen locsold meg a keverékkel.
Tedd a halat a deszkával együtt a grillre, fedd le, és 20-30 perc alatt süsd puhára. Akkor van kész, ha a maghőmérséklet eléri a 62 °C-ot.
Tálald közvetlenül a deszkáról!
Szereted a füstös ízeket? Ezt figyeld:
Steba SM4 Smoking box, elektromos füstölő
Ideális ételek aromásítására
sonkához, sajthoz, húsokhoz
akár zöldségekhez…