Grillezett naan kenyér
Miért adnál bolti kenyeret grillezett ételeid mellé? Az indiai naan kenyér grillen is tökéletesen elkészíthető, nem feltétlenül van szükség hozzá speciális kemencékre. Grillezett ételhez készíts grillezett kenyeret! A grillezett naan kenyér receptjét a folytatásban találod.
Hozzávalók 12 darabhoz
- 600 g kenyérliszt
- 1 csomag, nagyjából 2 teáskanál instant élesztő
- 1,5 tk. só
- 2 tk cukor
- 450 g joghurt
- 100 g olvasztott vaj
A grillezett naan kenyér elkészítése
Keverd el a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot. Add hozzá a joghurtot, gyúrd össze és dagaszt 5-10 percen keresztül. Hagyd meleg helyen, letakarva duplájára kelni, nagyjából két óráig.
Borítsd a tésztát lisztezett gyúródeszkára és vágd 12 egyforma darabra. Formázz mindegyikből golyót, és egymástól távolabb elhelyezve, keleszd újabb két órán keresztül.
Melegítsd fel a grillsütőt magas hőmérsékletre.
A tésztagolyókból formázz nagyjából 20×25 cm-es téglalapokat. Grillsütőt méretétől függően, tegyél 2-3 téglalapot a grillre. Ne mozdítsd el, amíg az alja kissé meg nem pirul, aranybarna nem lesz. Egy nagy spatula segítségével fordítsd meg a kenyereket és süsd barnára a másik oldalát is. Vedd le a kenyereket a grillről, és azonnal kend meg olvasztott vajjal. Tedd a kész kenyereket egy konyharuha alá egy tálra, amíg elkészülsz a többi kenyérrel is.