Grillezett padlizsánszeletek Caprese salsával
A padlizsán, elkészítéstől függően, nagyon változatos ízeket tud produkálni. Ez a recept talán eltér az eddig ismertebb padlizsános alap grill recept változattól, de úgy gondoljuk, hogy nem bánja meg, ha kipróbálják!
Hozzávalók
- 2 vékony, hengeres padlizsán karikázva
- 2 ek. só
- 3 ek. extraszűz olívaolaj
- 2 kk. szárított oregánó
- 1 kk. őrölt fekete bors
- 1 kk. őrölt csípős pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma aprítva
- 3 ek. aprított petrezselyem zöld
A salsához:
- 1 nagy paradicsom kockára vágva
- 1 friss mozarella kockára vágva
- 3 friss bazsalikomlevél aprítva
- 2 ek. extraszűz olívaolaj
- 2 ek. citromlé
- só, őrölt feketebors
Egy elektromos grillsütő. Pl. ideális választás egy STEBA asztali vagy kontakt grill.
Az elkészítés menete
A padlizsánszeleteket besózzuk és 30 percig állni hagyjuk.
Kapcsolja be a grillt.
Egy STEBA elektromos grill remek választás (a Bonair grillsütő kínálatából), mert pár perc alatt felmelegszik és elég rövid idő alatt elkészül rajta az étel.
A padlizsánt öblítsük le, majd szeleteljük fel, és kicsit megszáradva tegyük egy sütőlemezre. Kenjük meg kevés olajjal és szórjuk meg a fűszerek felével. Fordítsuk meg és a másik oldalával is tegyük ugyanezt.
Tegyük a grillre a padlizsánt és mindkét oldalát süssük meg, hogy puha legyen.
A grillről levéve a padlizsánt hűtsük szobahőmérsékletűre.
A salsához tegyük a paradicsomot, a mozarellát, a bazsalikomot, az olajat és a
citromlevet egy tálba, de ne keverjük össze! Közvetlenül tálalás előtt sózzuk,
borsozzuk, utána rázzuk össze, de csak addig, míg a hozzávalók összekeverednek.
A padlizsánszeletekre halmozza rá a salsa mártást és úgy tálalja.