És, hogy a szakács is szeresse, érdemes grillezve elkészíteni, ami sokkal egyszerűbb, mint azt a legtöbben gondolnák. Az elkészült étel finom lesz, ünnepélyes, hagyományos, de mégis formabontó, ráadásul egészséges is. A grillezett ponty ideális karácsonyi vacsora – készítsd receptünk alapján!
Hozzávalók 4-6 személyre
- 1 kg ponty, kifilézve
- 2 ek. liszt
- 2. ek. olaj
- só
- 1 l tej
- 4 gerezd fokhagyma, zúzva
A grillezett ponty elkészítése
A hal húsát tisztítsd meg, kissé irdald be, és vágd tenyérnyi darabokra. (Kellően nagy grillsütő és egy grillrács segítségével egyben is megsütheted.)
Keverd el egymással a tejet, a zúzott fokhagymát és némi sót, majd ebbe pácold be a halat egy éjszakára.
Másnap a grillt melegítsd elő közepesen magas hőmérsékletre. A pontyszeleteket forgasd kissé paprikás lisztbe, majd bőrös oldalával lefelé tedd a grillre. Lehajtott fedéllel, egyszer átfordítva süsd meg a pontyot.
Díszítsd citromkarikákkal és petrezselyemmel.
Tálald friss kenyérrel, és ízléseteknek megfelelő grillezett zöldségekkel, esetleg sült krumplival.
Ha pedig unalmas már a bejgli, legyen a desszert grillezett banán!
A hal sütéséhez ezt ajánljuk: