Grillezett szuvidált főfogás
Szívesen készítesz otthon Te is különlegesebb ételt, mint például libcombot, ám az elkészítési móddal nem vagy igazán tisztában? Mindig azon morfondírozol, hogy vajon a nagyinak mitől vált olyan omlóssá és puhává? Akkor most átadom a titok kulcsát. GYERE ÉS OLVASS! ????
Az omlós, puha és finom libacomb elkészítése nem ördöngősség, kiváltképp, ha a combokat vákuumzacskóba tudod helyezni, és rendelkezel egy SousVide főzővel, amiben előmelegítheted és előkészítheted a libacombokat a grillezéshez. A szuvidolás, mint konyhatechnológiai eljárás egyre népszerűbb az ínyenc hobbiszakácsok, háztartások számára is. Neked sem hiányozhat otthonodból:
Társa lehet egy jó bor most méginkább, hiszen szüret van. ????
Készítsünk grillezett szuvidolt libacombot egyszerűen!
Hozzávalók:
- 1 liba alsó combja / fő
- 0,5 ek. libazsír / fő
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kakukkfű
- barna cukor
- só
Így tedd el a libacombot a fagyasztóba
A libacombokat kb. 4 órára 7% só és 3% barnacukor oldatba áztatjuk be. Ezt követően töröld szárazra a húsokat. Keverd össze a libazsírt, az áttört fokhagymát, az apróra vágott kakukkfűt és kend rá a libacombokra. Mehet a vákuumzacskóba és a fagyasztóba egy tökéletesebb alkalomra eltéve.
SousVide – a tökéletes grillezett libacomb érdekében
A vákuumozott libacombokat helyezd a SousVide főzőbe egy kis vízfürdőre. 67°C hőmérsékleten 8-12 órán át tartsd a SousVide főzőben, a meleg vízben stabil hőmérsékleten.
A vákuum alatti hőkezelést, konfitálást követően a libacombokat grillen süsd át, míg a bőre ropogós és aranybarna nem lesz. Tádá… már kész is a legistenibb grillezett libacomb, amit valaha ettél. ????
A szuvidálás lényege!
A szuvidolásnál nagyon fontos az állandó hőmérséklet, a SousVide főzők ezért tartják a beállított előfőzési hőmérsékletet. Egy kis segítség, hogy milyen SousVide főző készüléket válassz: