Grillsajt recept hétköznapokra
Grillezz a hétköznapokon is, készíts grill sajtot, tálalj salátát hozzá. Magyar díjnyertes dicsőség a Hajdú Grillsajt, melyet a grill receptjeinknél mi is használunk. Kellemes ízvilága akár rizs, krumpli, hagyományos köretek mellé is jól illeszkedik.
Grillsajt medvehagymás tzatzikivel
Továbbra is fenntartom, hogy a tavaszi szezonban eltett medvehagyma nagyon jól hasznosítható a konyhában nyáron és a téli időszakban is. Neked van még otthon? Mert nem fogytam ki medvehagymás receptekből.
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 db Hajdú Grillsajt
- 1 db uborka
- 1 ek. olívaolaj
- 1 nagy pohár joghurt
- ½ cs. medvehagyma (helyette: egyéb zöldség)
- só
Elkészítése:
A grill felületet töröld át egy picit beolajozott papírtörlővel, majd melegítsd elő a grill készülékét. A pár perc előmelegedési időben fel is tudod aprítani a medvehagymát vagy egyéb zöldet. A grillsajt szeletelése vagy kockázása is belefér az időbe.
Majd ezt követően reszeld egy salátás tálba a héjától megtisztított uborkát. A reszelt uborkához add hozzá a felaprított medvehagymát, tedd a grill felületre a feldarabolt grillsajtot, süsd minden oldalán néhány percig. A sajt grillezése közben a zöldségekhez keverj sót és egy pohár joghurtot, a tetejére pedig locsolj egy kis olívaolajat.
Nini, kész a gyors grill fogás. ????
+1 érdekesség: a Hajdú Grillsajt laktózmentes
Grillsajt, akár laktózérzékenyek számára is!
A Hajdú grillsajt esetében az a tapasztalatom, hogy laktózérzékenyek számára sem okoz emésztési problémát, hozzá jól illik laktózmentes joghurttal elkészített tzatziki, így ez a grill fogás a glutén- és laktózmentes étrendet követők számára is ideális.