Hal grillezés elektromos grillen
A halhús finom, omlós és egészséges, grillezve pedig különösen zamatos. Az elkészítése viszont nem mindig könnyű, épp az omlóssága, puhasága miatt. Ha viszont követed az útmutatásainkat, akkor neked már biztosan nem fog gondot okozni a hal grillezés.
A legjobb, ha grillezéshez tömör húsú halakat választasz, ilyenek például a tonhal, a harcsa, vagy a tőkehal. Persz szinte minden más is süthető grillen, akár lazacfilé is, egy dologra kell csak odafigyelni: bőrtelen halfilével nem érdemes próbálkozni sem, szinte biztos, hogy szét fog esni. Ha viszont a bőr rajta marad vagy nem filét sütsz, a bőr és a csontok összetartják a húst.
A hal hamar elkészül, ezért nem is feltétlenül kell megfordítani sütés közben.
Hal grillezés asztali vagy álló grillen
Kezeld a sütőfelületet vékonyan növényi olajjal, hogy biztosan ne ragadjon le a hal, és forrósítsd fel a grillt, körülbelül 200 °C tökéletes lesz.
Az ízlés szerint fűszerezett halat mindig a bőrös felével lefele kezdd el sütni, és még véletlenül se piszkáld, forgasd, szurkáld sütés közben. Egyszer bőven elég megfordítani.
Mikor van kész? A hal akkor tökéletes, ha a legvastagabb részén is eléri a belső hőmérséklete a 62 °C-ot.
Óvatosan, széles grill csipesszel csúsztasd a kész halat egy tálra.
A hal grillezés legegyszerűbb módja, ha teljesen automatizálod a folyamatot.
Ehhez szükséged lesz egy ilyen multifunkciós elektromos grillsütőre: