Felvágott nélkül viszont nem az igazi a szendvics, kár lenne lemondanunk ezekről a fűszeres húskészítményekről. Ha fontos önnek az egészséges táplálkozás, a minőségi hozzávalók használata, de nem akar vagyonokat költeni felvágottra, készítsen csirkemellsonkát otthon, házilag, a saját ízlése szerint.

Hozzávalók

  • 70 dkg darált csirkemell
  • 50 dkg csirkecombfilé, apró kockákra vágva
  • 3 ek. Kacsazsír vagy más zsiradék
  • fokhagyma granulátum
  • só, bors
  • fűszerek ízlés szerint (kömény, zöldfűszerek, chili)
  • 10 dkg reszelt sajt (elhagyható)

A házi csirkemellsonka elkészítése

A húsokat, a zsiradékot és a fűszereket egy robotgépben összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a sajtot, és a masszát kisebb szélességű vákuumfólia tekercsbe töltjük. Hengeresre formázzuk és vákuumozó géppel lezárjuk, és az egészet hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap 70-80 fok közötti hőmérsékleten 3 órán keresztül hőkezeljük  – erre legalkalmasabb egy Sous Vide készülék, de hőmérő segítségével és nagy odafigyeléssel nélküle is lehet próbálkozni. Ha kész, lehűtjük, és már fogyasztható is a finom és egészséges, felesleges adalékoktól mentes házi csirkemell sonka.

A vákuumfóliázó nem csak sonka készítésre jó, hanem egy napi szinten, sokoldalúan használható háztartási eszköz.

Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.