Hogyan legyen az ételnek olyan füstölt íze, mintha szabadtéren sült volna?
A nyár sokaknál a steakről, a sült oldalasról, a burgerekről és hasonlókról szól. Attól még, hogy valakinek nincs megfelelő helye a grillezéshez (vagy csak az időjárás nem megfelelő), még nem kell lemondania róla.
Egy elektromos grillsütő önmagában nagyon ízletes ételek sütését teszi lehetővé, de ha még ezen felül is szeretnénk fokozni az élményeket több lehetőség közül választhatunk. Az alábbi tippek valamelyikét kipróbálva való füstölt ízeket hozhatunk létre a konyhában:
1. Füstölt szalonna
Semmi szükség mindenféle különleges, nehezen beszerezhető hozzávalóra. Süssünk füstölt szalonnát addig, amíg ki nem olvad a zsírja. Ha ebben sütjük meg a húst, magába szívja majd a füstös ízeket.
2. Füstös íz paprikával
Kapható füstölt pirospaprika őrlemény is a boltokban. Ha ezt használjuk fűszerezésre, olyan lesz az elkészült hús, mintha szabadtűzön készült volna.
3. Faforgács
Már árulnak olyan barbeque faforgácsot is, ahol fafaj szerint választhatjuk ki a nekünk megfelelőt. Így nem csak egyszerűen füstölt ízűek lesznek az ételeink, hanem több ízvariációval is kísérletezhetünk.
4. Folyékony füst
Szerezzünk be folyékony füstöt, és kezeljük ezzel az ételeket. Senki sem tudja majd megmondani, hogy nem a kertben sütöttük ki a vacsorát.
5. Beltéri húsfüstölő
Ha gyakran készítenénk füstölt BBQ ételeket, érdemes lehet beruházni egy saját húsfüstölőre. A grillezéstől függetlenül akár sajtfüstölésre is használhatjuk.
6. Füstölt tengeri só
Ha eddig úgy gondoltad, hogy minden sónak egyforma sós íze van, akkor tévedtél! Interneten, bioboltokban, hipermarketekben beszerezhető (rendszerint almafán) füstölt tengeri só. A tökéletes grillezett ízhatás érdekében ezt is használhatjuk ételízesítőként.
7. Steba Smokibg Box
Elektromoas mini füstőlő
A STEBA SM4 smoking box elemmel működik. A fachipsz begyújtása után rövid idő alatt elégeti a füstölő készülék nyílásába helyezett facsipszet, annak füstjét pedig kifújja a gumicsövön át.