Hot dog házilag csípős paprikával és sajttal töltve
Gyors vacsora, vendégváró eledel készítésén töri a fejét?
Kapja elő a STEBA grillsütőt és egy egyszerű, de nagyszerű, ízletes hotdogot kreáljon ma vacsorára!
Miért is ne készíthetne házi hotdog vacsorát? Adunk most egy tippet, hogy készítse el!
Persze jó, ha van otthon hotdog kifli és hozzá egy hotdog készítő eszköz, de finom óriáskifliből és a kifli kettévágásával is meg tudja oldani.
Eme töltött hot-dog ötlete Rio de Janeiro-ból származik, ahol vöröshagyma-paprika-fokhagyma keverékével töltik a virslit. Ez a recept egy átdolgozott magyarosított változat.
Házi hotdog hozzávalói:
- 8 vastag hot-dog kolbász v. virsli
- 4-6 erős zöldpaprika vékonyra karikázva
- 15 dkg Cheddar sajt csíkokra vágva
- 8 db hot-dog kifli
- 2 ek. olvasztott vaj
- mustár,
- ketchup,
- fűszeres ízesítők v. hagymaszeletek
Vágjunk hosszába nyílást a kolbászokba, töltsük bele a paprikát és a sajtot.
Kössük át egy vékony zsineggel hogy ne hulljon ki a töltelék.
Kapcsoljuk be a grillt.
Mikor már meleg, tegyük rá a kolbászokat és az alját ill. oldalait süssük barnára.
Tegyük egy tálra, távolítsuk el a zsinegeket.
A kettévágott kifliket kenjük meg az olvasztott vajjal és pirítsuk meg.
Akár kontakt grillt használ vagy asztali grillen süti, érdemes egy kis zsiradékkal megkenni a kiflit. Pár perc alatt átmelegszik, roppanósra sül. Mennyei lesz.
A kifli belsejébe jöhet a kolbász és ízesítőkkel tálaljuk.
Ha még hiányzik a gyors vacsorák, ebédek elkészítéséhez egy elektromos grill,
akkor válasszon a Bonair grillsütő kínálatából most!