Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Párásító berendezés

A párásítás csodákra képes

Legkeresettebb termékek

Az otthoni környezet, és életminőségünk javítása szempontjából a párásítás hasznosabb mint gondolná. A párásítás ugyanis sokoldalú, praktikus megoldás, melyre nem csak a téli időszakban van szükség.

Lakása levegőjének páratartalmára egész évben ügyelni kell

Általános probléma, hogy a modern, jól szigetelt, sőt légkondícionált lakás relatív optimális páratartalma drasztikusan lecsökken, hol a klíma használata miatt, hol pedig a téli fűtés szezon miatt. A hideg levegő kevesebb párát tud megtartani mint a meleg. Nyáron a klíma szárítja a levegőt, télen a fűtés miatt lesz szárazabb otthona levegője. Télen amikor szellőztet, friss, de igencsak száraz levegőt enged be. Minél nagyobb a kinti és a benti levegő közötti hőmérséklet különbség annál szárazabbá válhat a levegő.

A fűtés szárítja a levegőt

A központi fűtés, sőt a padlófűtés meg még inkább kiszárítja a nyálkahártyát. Ennek kruppos köhögés, szemszárazság a vége. Ezekben az időszakokban a levegő páratartalma akár 20% körüli értéket is mutathat, de az egészséges határ 40-50%, ami kisgyermekes családoknál még mindig kevésnek számít.

A klíma láthatóan kivonja a vizet

Nyáron egyre többen használnak klímát a szobában, emiatt a relatív páratartalom lecsökken és szárazzá válik a levegő. Honnan látszik mindez szabad szemmel? Ha megnézi, a klíma víztartályát, vagy a kinti csepegtető csövét, látható, hogy jön belőle a víz. Nos ez az, amit kivon a levegőből, mert honnan is lehetne máshonnan?

A párásítás házilagos módszerei ideiglenesek

A levegő páratartalmának feltornázására több módszert is tudunk ajánlani. Ilyenek például a magas vízigényű növények tartása a lakásban melyek amellett, hogy a víz nagy részét visszajuttatják a szobába, tisztítják is a levegőt. Használhat párologtató edényeket, amiket a fűtőtestre érdemes kihelyezni vagy annak környékére.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon