Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Párásító berendezés

Melyiket válasszam? Hidegpárásítót vagy melegpárásítót?

Legkeresettebb termékek

Amikor eldönti, hogy párásítót vesz, akkor rögtön szembesül korunk kérdésével: na jó, de melyik alaptípust válasszam? Melyik párásítás az ideális? Segítünk a választásban!

 

A páramérő jelzi

Ha a lakása levegőjének relatív páratartama tartósan 40% alá esik, akkor száraz levegőről beszélhetünk. Mit tehet, hogy újra egyensúly legyen otthonában? Párásítson! A párásítás a legjobb megoldás arra, hogy a levegő nedvességtartalmát gyorsan és hatásosan helyreállítsa.Párásítási technológiák

Két fajta párásítási eljárás létezik: melegpárásítás és a hidegpárásítás. Mi a különbség a két párásítási eljárás között? A lényegi különbsége abban rejlik, hogy az adott készülék a párát milyen módon állítja elő és juttatja közvetlenül a légtérbe.

A párásítás hagyományos formája évezredeken át a gőzölés volt, vagyis a levegő optimális páratartalmának vízforralással történő emelése. A melegpárásító készülékek a mai napig ezen az elven működnek.

A hidegpárásítók a víz természetes elpárologtatásának elvén működnek.

Léteznek nedvesítőbetétes párásítók, melynél egy szűrőről vagy egy nedvesítő betétről párolog el a víz.

Az ultrahangos párásítók is a hidegpárásítás elvén működnek, de ennél egy ultrahangos membrán apró mikroszkopikus vízcseppekké porlasztja a vizet, mely látványos „ködösítés” formájában kerül a légtérbe, ezzel biztosítva az optimális páraszintet egy adott helyiségben.

A melegpárásító gőzzé forralja a vizet

A melegpárásító egyik jelentős előnyt biztosító pozitívuma, hogy forralással állítja elő a párát, így a levegőbe akkor is higiénikusan tiszta baktériummentes gőz párolog ki, ha elfelejtkeztünk a víz beüzemelés előtti cseréjéről. A melegpárásító kemény vízzel is bátran használható. A párásítóból „kiáramló” vízpára lágy vízként keveredik el a szoba levegőjével, mely mentes a csapvízben található ásványi anyagoktól. A vízben található ásványi anyagok a készülékben maradnak, nem jelennek meg a bútorokon fehér por formájában.

A melegpárásító készülékek kapcsán régen gyakorta hozták fel annak veszélyét, hogy az eszköz működése közben a közvetlenül kifújt forró gőz az azzal érintkező kisgyermekek vagy háziállatok számára sérüléseket okozhat. Ez ma már nem így van, az új generációs párásítás: a melegpárásító gépek által kifújt pára már nem forró, csak kellően meleg, így teljesen biztonságos a használatuk! A keletkező gőzpára még a készülék belsejében elkeveredik a szoba levegőjével, amelyet aztán egy ventilátor juttat közvetlenül a légtérbe.

Az így a kifújt, kellemesen langyos párával pedig akár nagy gyerekszobák vagy nagyobb légterű közös helyiségek és múzeumi kiállítótermek (60m2 /150m3) páratartalmát is képes az előzetes beállításoknak megfelelően, hosszú ideig az ideális szinten tartani.

A melegpárásító hátránya azonban a magas energiafogyasztás.

 

Egyszerű s nagyszerű - hidegpárásító készülékek

A hidegpárásító készülékek nem forralják fel a vizet, hanem egy nedvesítő betéten vezetik át a szoba levegőjét. A BONECO ultrahangos párásítók a vízpárát egy ultrahangos membrán magas frekvencián történő gyors rezgésével állítják elő. A mikroszkopikus cseppek könnyedén elkeverednek a levegő részecskéivel, így nem alakul ki a készülék mellett víztócsa. Az ultrahangos párásítót lágyított vízzel kell használni vagy vízlágyító patront érdemes tenni a készülékbe.

Kruppos megbetegedések tüneteit enyhítheti egy hidegpárásító használata. A belélegzett levegőben található porlasztott vízcseppek nem engedik kiszáradni a nyálkahártyát. A zavartalan, nyugodt éjszakai alvás érdekében és a légutak nedvesen tartásához ideálisabb lehet egy ultrahangos párásító beszerzése.

 

Salvus gyógyklíma: BONECO ultrahangos párásítóval

A BONECO ultrahangos párásítók alkalmasak a világhírű bükkszékfürdői Salvus gyógyvizes inhalálásra is. A belélegzett salvus köd megkönnyítheti a tüdőben és a felső légutakban lerakodott váladék felköhögését így elősegítve a gyorsabb gyógyulást.

Na, de akkor melyiket?

BONECO ultrahangos párásító melletti érvek: Salvus inhalálásra is alkalmas, a BONECO ultrahangos membrán által mikroszkopikus szemcseméretre porlasztott vízcseppek hatékonyabb eloszlása a levegőben, automatikus páraszintszabályozás, minimális karbantartási igény, költséghatékonyság és hosszútávú használhatóság.

Lássuk a BONECO melegpárásító előnyeit: nagyobb helyiségben, közintézményben történő használat, ahol nincsen idő a gyakori karbantartásra. Kemény csapvízzel is használható, steril kézmeleg vízpára nincs cserélendő szűrő.

 

A minőségi párásítás terén a svájci BONECO készülékek a legjobbak közé számítanak.

Az egyedi igények felmérése után látogasson el webshopunkban illetve szaküzletünkben, ahol mindent megtalál az ideális otthoni párásítás és légkezelés eléréséhez. Hidegpárásító, többféle kapacitású ultrahangos párásító, illetve melegpárásító gépek mellett légtisztítók és légmosók is megtalálhatók, hogy a friss és tiszta lélegzet minden nap és minden éjjel biztosítva legyen Önnek és családjának!

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon