Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Lanaform Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Wellness

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Párásító berendezés

Válasszon minőségi párásítót!

Legkeresettebb termékek

Az üzletek polcai roskadoznak a párásító készülékek kínálatától. A döntés nem egyszerű. Melyik legyen a befutó? Párásító pár ezer forintért? Az ajánlat csábító, igaz? De vajon hosszútávon megoldja problémáját?

Járjuk körbe ezt a témát… Párásító készülék iránti kereslet főként a téli, hideg időszakban emelkedik meg. Hogy miért? Mert a fűtési szezon beköszöntével a levegő relatív optimális páratartalma lecsökkenhet. A levegő szárazzá válik, ami számos egészségügyi problémát okozhat. Köhögés, kiszáradt torok érzése, száraz bőr, elhúzódó felső légúti megbetegedések, orr és szemszárazság, felerősödő allergiás tünetek, rosszabb esetben kruppos rohamok.

Párásító: azonnali gyógyír a bajra

A száraz levegő megjelenésekor „az előrelátók” jó helyzetben vannak, hisz náluk már ott lapul a szekrény mélyén egy párásító. Nekik nincs más teendőjük, mint elővenni a párásítót és a megfelelő karbantartási eljárás után bekapcsolni. A „gyorsan cselekvők” azonnali megoldást akarnak, főleg, ha már érzik a száraz levegő kellemetlen tüneteit. Gyors döntés, gyors választás: s néhány óra múlva már ott díszeleg a jótékony párásító az otthonukban. A „megfontoltak” nem kapkodják el a párásító vásárlást, először tájékozódnak, majd döntenek.

Párásító vásárlásakor mérlegeljen!

Érdemes párásító készülék vásárlásakor megfontolt és előrelátó vásárlóvá válni. Fontos, hogy még a párásítási szezon megérkezése előtt tájékozódjon a párásítási technológiákról. Hagyjon időt magának, hogy megismerje a párásító kínálatot, s döntsön előrelátóan. Nézzen körbe a piacon, gondolja végig milyen problémára keres megoldást. Hosszú távra vagy rövid távra tervezi a párásító vásárlását? Ne csak a külcsín és az ár alapján döntsön!

Minőségi párásító kontra tömeg párásító.

Látszatra úgy tűnhet, hogy egy pár ezer forintos párásító is megoldja a száraz levegő kérdését. Ám fontos néhány szempontot mérlegelni, mikor egy párásító készüléket leemel a polcról… Nézzünk a „dolgok” mögé:


A készülékben megoldott a víz lágyítása? Van benne vízszűrő betét?

Magyarországon jellemzően kemény a víz. Mi azt javasoljuk, hogy a párásítóba lágy vizet vagy csapvizet tegyen. A szűrt vízben kevesebb, de a csapvízben sokkal több ásványi anyag található, ami, ha nem megfelelően kerül kiszűrésre, akkor az bizony bekerül a levegőbe. Ez a „probléma” főként az ultrahangos párásítókra jellemző, ahol a víz kiporlasztásra kerül. Ön szerint ez jót tesz az egészségének? Hogyan mutat a bútorokon?
A BONECO ultrahangos párásítóban egy olyan speciális vízlágyító patron van, melyben aktívszén is megtalálható. Nemcsak a szennyeződések, hanem a szagokat is kiszűri. A levegőbe csak tiszta és szennyeződésektől mentes pára kerül, mely jelentősen megnöveli a levegő páratartalmát, s ez kedvezően hathat az immunrendszerére.

A készülékben van páraszintszabályzó?

A jobb párásító készüléken beállítható a páratartalom. De vannak olyan párásítók, ahol ez nem megoldott. Ebben az esetben a túlpárásítás veszélye merülhet fel. Figyeljen erre is párásító készülék vásárlásakor. A BONECO mindegyik párásítóját automata páraszintszabályzóval látták el.

Milyen a víz higiéniája?

Nedvesítőbetétes párásítóknál a víz keménységével nincsen gond, hiszen ennél a technológiánál csak a H2O párolog a tartályból. A csapvízben lévő szennyeződések, ásványi anyagok a tartályban maradnak. Azonban itt felmerülhet egy kérdés: a víz, ami a tartályban van baktériummentes? Sajnos a bacilusok hamar elkezdenek szaporodni bárhol és bármikor. A légmosóknál és a nedvesítőbetétes párásító készülékeknél gyakran több órán keresztül áll a tartályban a víz, ami az egészségtelen mikroorganizmusok elszaporodásához kedvező. A BONECO párásítóiban egy ezüstrúd gondoskodik a víz higiéniájáról és csíramentességéről. Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott párásítóban milyen módon oldották meg a higiéniát! Az ezüstrúd megakadályozza a biológiai szennyeződések elszaporodását a víztartályban.

Milyen membrán található az ultrahangos párásítóban?

Az ultrahangos párásítók lelke a membrán. Szerepe, hogy a párásítóban lévő vizet mikroszkopikus szemcseméretre porlassza szét. Ha ez a membrán nem képes a kicsi (1-5 mikron) szemcseméretre, akkor a készülék mellett víztócsa alakulhat ki, mely tönkreteszi a bútorokat.

A BONECO ultrahangos párásítói apró szemcseméretre (1-5 mikron) porlasztja szét a vizet, mellyel elkerülhető a készülék melletti víztócsa kialakulása.

Könnyű a párásító karbantartása?

Párásító választásakor érdemes végig gondolnia, hogy milyen költségekkel és karbantartási igénnyel kell számolnia a párásító használata során. Mennyi ideig tart a készülék takarítása? Mennyi költséggel jár az esetleges tartozékok beszerzése?

A BONECO párásítók karbantartása egyszerű. Egyes párásítóknak öntisztító üzemmód funkciót is beépítettek, mely még jobban megkönnyíti a karbantartást. A BONECO W200 légmosó nedvesítőszűrője pl. mosógépben is mosható. Az ultrahangos párásítók esetében a vízlágyító patron cseréje 3-5 havonta szükséges, míg az ezüstrúd csere csak évente esedékes.

A BONECO párásítókat érdemes havonta CalcOFF vízkőmentesítővel vagy 20% ecettel kimosni.

Milyen problémára keres megoldást?

Párásítás? Légtisztítás? Talán mindkettő? Szeretne otthonában saját sóbarlangot? BONECO ultrahangos párásítói a jótékony Salvus inhalálásra is alkalmasak. A légmosók nemcsak párásítók, hanem légtisztítók is. Párásítás közben tisztítják a levegőt. Válassza a minőséget! A BONECO gyár több mint 60 éves múlttal rendelkezik, megbízható minőségű svájci márka. A vásárlói vélemények követése és a folyamatos fejlesztések teszik igazán megbízhatóvá és hosszú élettartamúvá a BONECO párásító és légtisztító készülékeit.

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERLanaformKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon