Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Konyhai berendezések

Teadélután (és délelőtt is...)

Legkeresettebb termékek

Teát ihatunk a jó aroma élvezetéért, megszokásból, esetleg az évezredes hagyományoknak hódolva, a meghitt szertartásokat kedvéért is, de érdemes fogyasztani az egészségünk tudatos védelmében is.

Télen-nyáron: tea!

A tea fogyasztása az emberiség történetében hosszú múltra tekint vissza. A több ezer éves kínai emlékek után Európába a XVII. században jutott el, míg Magyarországon az 1800-as években kezdett elterjedni.

A világ legnagyobb tea termelői India és Kína, legnagyobb importőr az Európai Unió, ezt követi az Egyesült Államok.
Az átlagfogyasztás teából a világon fejenként fél kg évente. A világon és Európában Írországban és Angliában fogyasztanak a legtöbb teát, 2,5 kilót évente. Magyarország az európai lista közepén helyezkedik el: míg a 70-es években 10 dkg teát fogyasztottunk fejenként, ma már elértük az átlagot.

A teák közül Európában egyértelmű a fekete teák vezető szerepe, keleten, Japánban inkább a zöldteáké, de a gyógyteák, gyümölcsteák is mindinkább előtérbe kerülnek. A tea piac viszonylag szezonális, bár még mindig télen fogy a legtöbb, de mióta előtérbe kerültek a hűtött teák ("Ice Tea") azóta ez is változott: az Egyesült Államokban a legújabb adatok szerint a fekete tea legnagyobb részét jeges tea formájában fogyasztják el.

Egészségügyi szempontból a teákban legfontosabb az antioxidáns - polifenol tartalom (1 liter tea átlag 0,9 g polifenolt tartalmaz), melynek ún. antioxidáns gyökfogó képessége elsősorban a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek megelőzésében játszik szerepet.

Tea automata

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon