Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Hírek a nagyvilágból

Legújabb cikkek

Párásító berendezések

Légtisztító berendezések

Konyhai berendezések

Grillsütő készülékek

Klíma berendezések

Cikkek Kategória:

Légtisztító berendezés

Allergiaszezon - Előzzük meg a kellemetlen tüneteket!

Legkeresettebb termékek

A nyár végétől a késő őszi fagyokig tartó kritikus allergén időszak, amelynek a parlagfű a főszereplője. Sokak nyári pihenését keserítik meg az ilyenkor gyakorivá váló légúti allergiás megbetegedések.

A nyár végétől a késő őszi fagyokig tartó kritikus allergén időszak, amelynek a parlagfű a főszereplője. Sokak nyári pihenését keserítik meg az ilyenkor gyakorivá váló légúti allergiás megbetegedések.

Szénanáthának a növényi pollenek okozta szezonális orrnyálkahártya gyulladást nevezzük, melyhez gyakran társul a kötőhártya és a garat gyulladása is. Súlyosabb esetben általános tünetek, mint levertség, fejfájás, alvászavar is kísérhetik.

Allergiás légúti betegségek az év más időszakaiban is előfordulnak, hiszen bizonyos növényi allergének, például a fák pollenjei tavasszal, a fűfélék nyáron szaporodnak. Növényeken kívül a házi por, állatok szőrei és az atkák a leggyakoribb kiváltó tényezők, melyek télen, zárt ablakoknál okoznak inkább betegséget.

A nyár végétől a késő őszi fagyok beálltáig virágzó gyomok, főképpen a parlagfű, a legerősebb allergének közé tartoznak.
Az igen magas pollensűrűségnek a is szerepe lehet abban, hogy a legtöbb betegnél ekkor kezdődnek a panaszok, illetve hogy a korábbi panaszok ilyenkor gyakorta súlyosabbá válnak.

Az allergiás betegségek hátterében az immunrendszer zavarai állnak. Az immunrendszer feladata a kórokozók és a szervezetre veszélyes eyéb testidegen anyagok, például a daganatsejtek megsemmisítése oly módon, hogy azok ellen ható vegyületeket, úgynevezett ellenanyagokat termel.

Allergiás betegségekben az immunrendszer fokozott aktivitása miatt a szervezetet nem fenyegető, közömbös vegyületek ellen termel értelmetlenül ellenanyagokat. Azok végül a gazdaszervezetet károsítják, a szénanátha esetén az orr és a gégenyálkahártya, a szem kötőhártyája, súlyosabb esetben a hörgők nyálkahártyájának irritációját okozzák.

Az allergiás betegségek napjainkban nagymértékben szaporodnak, ennek hátterében a kutatók egyéb okok mellett a kisgyermekkortól nagymennyiségben fogyasztott szintetikus élelmiszerek hatását is gyanítják. A légúti allergiák gyakoribbá válásában a levegőszennyezésnek és gazos környezetnek lehet szerepe.

A megoldás

A szénanátha kezelésében a kiváltó ok, jelen esetben a parlagfű pollenjének a kerülése lenne a megoldás.
Aki teheti, menjen nyaralni magas hegyvidékekre, még inkább tengerpartokra, vagy igyekezzen pollenmentes környezetet létrehozni egy megfelelően hatékony légtiszító készülékkel abban a helyiségben ahol a legtőbb időt tölti.

A környezet parlagfű-mentesítése nagyobb előrelátást igényelne, de talán még most sem feleslegese a közvetlen környezetünkben lekaszálni a gazt.

Ha mégis jelentkeznek a tünetek –orrdugulás, vizes orrfolyás, tüsszögés, torokkaparás, szemviszketés- enyhe esetekben a patikákban recept nélkül kapható, helyileg alkalmazható készítmények enyhülést eredményezhetnek.
Sajnos a parlagfű allergiára a hirtelen jelentkező, intenzív tünetek a jellemzőek, az orvosi vényhez kötött, nagyhatású szerek is főképpen idejekorán kezdett kezelés esetén eredményesek.

Ezért azt tanácsolom, hogy akiknek tudomásuk van parlagfű allergiájukról, azok kövessék figyelemmel a parlagfű jelentéseket, és a pollenszám emelkedés kezdetén már akár panaszmentesen is kérjék háziorvosuktól a bevált kezelést.

                                                                  Forrás:Tizenhetedik / Dr. Kajetán Miklós belgyógyász szakorvos cikke

vissza   Előző cikk   Következő cikk
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon