Bonair Boneco Cloer Kuhn Rikon Steba

100% megbízható bolt

bonair.hu Termékek Akcióink Cikkek Gyakori kérdések Letöltés Kapcsolat

Párásító

Légtisztító

Konyhai

Grillsütő

Párátlanító

Mobil klíma

 

Keresett szöveg:


Termékkategóriák:

Gyakori kérdések Kategória:

Konyhai berendezések

Mire jó a gyümölcscentrifuga I.?

Háromnapos léböjtkúra

Fogytán az energiája? Kedvetlennek érzi magát? Itt az ideje, hogy megtisztí­tsa szervezetét! A szakszerű léböjt csodát művel külsőnkkel, belsőnkkel egyaránt. Határozza el magát, segí­tünk!

A tavasz a méregtelení­tő kúrák kiemelkedő időszaka. Ilyenkor igyekszünk a téli hónapok alatt felhalmozódott salakanyagoktól megszabadulni. A hölgyek ekkortájt kezdik behajtogatni a sálat, a sapkát, a kesztyűt és a vastag pulóvereket a szekrény polcainak mélyére, s mivel ott addig a bikinik aludtak téli álmot, óhatatlanul előtérbe kerülnek e kényes ruhadarabok. A női lelket elkezdi furdalni a kí­váncsiság, vajon hogyan fest majd a forró nyári napokon a tavalyi vadí­tó fürdőruhájában, amelyben az elmúlt évben annyi elismerő pillantást söpört be? Vagyis: bikini fel, irány a tükör! A hí­zékony alkattal megáldottakba a látottak hatására beléhasí­t a felismerés, hogy bizony, talán jobb lett volna a múlt hétvégén is egy kicsit kevesebb lekváros buktát enni a nagy tál babgulyás után. A jól látható narancsbőrről - amely létrejöttében egyik kiemelkedő tényező a salakanyagok felszaporodása - talán jobb nem is beszélni. Nincs más teendő, mint gyors megoldást keresni erre az akut problémára. Gyümölcscentrifuga.

Méregtelení­tés

Modern korunk ví­vmánya, hogy mára már szinte mindent képesek vagyunk előállí­tani mesterségesen is, de a természet által kí­nált eledeleinket is addig-addig alakí­tjuk, mí­g mind formailag, mind állagát, szí­nét, tartósságát tekintve kifogástalanná nem válnak. Ha ezeket az élelmiszereinkre vetí­tjük, nos, gyakorlatilag nem találunk olyan nyersanyagot, amelyben ne lenne valamilyen adalékanyag vagy vegyszer. Ezek, valamint az anyagcserénk során képződött köztes anyagok mind-mind mérgezik szervezetünket. A májunk, a vesénk, a tüdőnk és a bőrünk felveszi ugyan a harcot a salakanyagokkal, de a folyamatos terhelést azok sem bí­rják. Ezért fontos, hogy időnként tehermentesí­tsük szerveinket, épí­tsünk be alkalmanként egy párnapos böjtöt. A méregtelení­tésnek számos fajtája és módszere létezik, mi most egy háromnapos léböjtkúrát ajánlunk, amely tekinthető egy gyors salaktalaní­tó kúrának is narancsbőr ellen, de akár egy szolid fogyókúra első lépcsőjének is azon bizonyos kidudorodások lefaragására, amelyeket a fürdőruhás tükörképünkön vélünk felfedezni.

Léböjt

A léböjt - amint a nevéből is következik - nem áll másból, minthogy a kúra ideje alatt szilárd táplálékot nem veszünk magunkhoz, csupán folyadékot. De abból sokat, legalább 2,5-3 litert. Fogyaszthatunk vizet, szénsavmentes ásványvizet, gyógyteákat, gyümölcsök és zöldségek kifacsart levét, valamint zsiradék hozzáadása nélkül készí­tett leveseket. A lékúrák közkedveltek, présgép vagy gyümölcscentrifuga birtokában pedig egyszerűen megvalósí­thatók. Bár az alkohol és a kávé folyékony halmazállapotú, méregtelení­tés alatt mégse fogyasszuk őket! A dohányzóknak is érdemes letenni a cigarettát, és bár az erős dohányosoktól nem várhatjuk el, hogy egyik napról a másikra felfüggesszék eme szenvedélyüket, azért ők is csökkentsék - lehetőleg drasztikusan - az elszí­vott szálak számát! A lékúra a nyers ételek fogyasztásából álló diétától rosttartalmában különbözik. Ha a zöldségeket és a gyümölcsöket préseljük, rostmentesekké válnak. Amennyiben azonban turmixoljuk vagy centrifugázzuk, maradnak benne rostok, csak a gép felaprózza azokat. Teljes rostmentességre akkor van szükség, ha az emésztőrendszer különösen komoly tehermentesí­tést igényel. A levek méregtelení­tésen kí­vül roborálásra is alkalmasak, hiszen ha gyengének érezzük magunkat, egy egynapos lékúra újra formába lendí­t minket.

A préselés szabályai:

  • a nyersanyagokat lehetőleg bio-piacokon szerezzük be, hogy méregtelení­tés cí­mén még véletlenül se vigyünk be szervezetünkbe több vegyszert, mint máskor tennénk
  • ha nincs a környezetünkben bio-piac, a megvásárolt élelmiszereket alaposan mossuk és hámozzuk meg
  • a gyümölcscentrifuga lehetőleg 18/10-es rozsdamentes acél alkatrészekből álljon, ugyanis más fémekkel a gyümölcssavak reakcióba lépnek
  • a leveket mindig frissen készí­tsük el olyan mennyiségben, amennyi egyszerre elfogy, a vitaminok nagy része ugyanis oxigén hatására elbomlik!
vissza    
BONECOSTEBACLOERKuhn RikonMIDEAMASTER
 
Minden jog fenntartva! Copyright © 2005 Bonair-BG Kft.
Honlapkészítés és online marketing tanácsadás: Marketing Solutions
Honlapunkon bruttó végfelhasználói árak szerepelnek!
Kövessen minket a Facebookon