Indukciós főzőlapok
A gáztűzhelyeket az elektromos, üvegkerámia főzőlapok váltották fel rengeteg magyar háztartásban.
Az elmúlt egy-két évtized lakásfelújítási divatja a tűzhelyek, főzőlapok lecserélését is érintette.
Van, aki örömmel használja a kerámia főzőlapokat, vannak akiknek bosszúságot okoz, illetve a villanyszámlájukat nagyon megterheli.
A nyugat-európai országokban már egyre nagyobb az energiatakarékos főzőlap iránti igény, s ehhez kapcsolódó trend a konyhában az indukciós főzőlap.
Az indukciós technológia olyan élményt nyújt, amit eddig csak a profik élvezhettek. Gyorsabb, kényelmesebb, gazdaságosabb.
Már Ön is élvezheti itt Magyarországon, otthonában a professzionális konyhák, mesterszakácsok technológiáját! A STEBA indukciós főzőlapjaival elhoztuk Önnek.
Indukciós elv, technológia
Az indukció elvét a 19. század közepén dolgozták ki. James Clark Maxwell fizikus fedezte fel, hogy ha fémet helyez mágneses mezőbe, akkor hő keletkezik.
A technológiát főzéshez az 1970-es évek végén használták először.
Mivel a technológia lényege a mágneses indukción alapszik, ezért az indukciós főzőlaphoz olyan főzőedényekre van szükség, ami mágnesezhető.
Mágnesezhető edények szükségesek az indukciós főzőlapokhoz
A legtöbb acél és öntöttvas főzőedény ilyen, az alumínium, réz, üveg és egyes rozsdamentes acél edények azonban nem használhatóak. Egy mágnes segítségével könnyedén ellenőrizhető akár a megvételre szánt, akár a már meglévő edények alkalmassága, mivel az indukciós főzőlapon használható edények vonzzák a mágnest.
Az indukciós főzőlapokon a vastag falú, 3-5 milliméteres edényekkel lehet optimális energiafogyasztást elérni.
Az indukciós főzőlap előnyei
- Miért ajánljuk a kerámia főzőlap kiváltására az indukciósat?
- 90% hatásfok
- 50% energia megtakarítás
- 30%- kal gyorsabb főzés
- Biztonságos
- Könnyen tisztítható
Biztonságos az indukciós főzőlap használata
Az indukciós főzés sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos megoldások.
Nincs nyílt láng, mint a gáztűzhelyeknél, és
sokkal kevesebb a maradékhő, mint a villanytűzhelyeknél,
égési sérülések is elkerülhetők: melegnek érezzük a felületet, de égési sérüléseket semmiképpen nem szenvedhetünk.
A kerámiafelület akkor is hideg marad, ha be van kapcsolva a főzőlap. Mindaddig, amíg nem helyezünk edényt az aktív felületre, semmilyen hő nem jön létre. Ugyanakkor az edény eltávolítása után a kerámiafelület gyorsan lehűl. Ez nagyban csökkenti az esetleges égési sérülések veszélyét.
Az indukciós főzőlapok gyermekes családok és idősek számára ma a főzés legbiztonságosabb módját jelentik.
Könnyen tisztítható üvegkerámia felület
Miután a főzőfelület soha nem forrósodik fel annyira, mint a korábbi technológiák esetén, az étel nem tud ráégni a felületére, ezért a kerámiafelületet könnyű tisztítani, és a szakács is sokkal hűvösebb, kellemesebb hőmérsékletű környezetben dolgozhat. A hő gyorsan és pontosan beállítható. Ha tehát azt látja, hogy mindjárt kifut a tej, nem kell felkapnia az edényt, elég kisebb fokozatra állítani a főzőlapot.
Villanyrezsó helyett egylapos indukciós főzőlap
Az indukciós főzőlapokból sok féle kialakítás ismert már. Egy lapos, dupla főzőlapos, , domino kettes, 4 főző felületes, stb. A főzőfelület méretében és mennyiségében van a nagy különbség és abban, hogy beépíthető-e vagy szabadon álló indukciós főzőlap.
A szimpla, egylapos indukciós főzőlap hordozható, mobil.
Ajánljuk hétvégi házakba, nyaralások alkalmával, otthonra.
Könnyen elcsomagolható, szállítható, mozgatható, elővehető.
Ideális tartozéka vagy kiegészítője egy-egy háztartásnak vagy nyaralónak.
A német STEBA aktuális Bonair által forgalmazott indukciós főzőlap választéka lehetőséget biztosít Önnek, hogy igényeire szabottan válasszon a hordozható főzőlap, szabadon álló vagy beépíthető indukciós főzőlap közül.