Jércesaláta recept
Mára egy kis salátával lepünk meg titeket, nekünk összefut a nyál a szánkban ettől a recepttől. Reméljük nálatok és a vendégül látott barátaitoknál, rokonaitoknál is ilyen hatást vált majd ki.
Hozzávalók (4 személy részére):
- 1 nagy grillezett jércemell
- 3 db kemény tojás
- 1-2 db kovászos- vagy csemegeuborka
- 15 dkg paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 mk. porcukor
- 1 kk. mustár
- 1 nagy csokor kapor
- citromlé
- só
Elkészítés:
A grillen hasonlóképpen készítsük el a grillezett jércemellet, mint a csirkét. Faszenes grill esetén az egyik oldalra tegyünk egy kupac szenet, középre kevesebbet, míg a másik oldalra semmit. Ha izzik a parázs, akkor 3-3 percig a közvetlen nagy tűzön pirítsuk meg a húst, majd középre helyezve 30-35 percig süssük. Ha időnkből kiteszik, felkockázva is megsüthetjük, csak tovább fog tartani. Ez esetben helyezzünk alá alufóliát, illetve kenjük be a rácsot olívaolajjal sütés előtt.
A tojásokat főzzük keményre, majd a megtisztítás után a fehérjét törjük össze villával, a sárgáját pedig keverjük simára a tejfölös, sós, mustáros, cukros, citromleves keverékkel. Vágjuk kockára az uborkát, a paradicsomot, és a hússal együtt tegyük bele a keverékbe.
A fogyasztás előtt tegyük fél napra hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, de ha nincs fél napunk, akkor minimum 30 percre. Tálaláskor finomra vágott kaporral ízesíthetjük, amennyiben nem szeretjük a kaprot, helyettesíthetjük petrezselyemzölddel vagy kakukkfűvel is.
Tipp: Tetszés szerint tehetünk bele egyéb zöldségeket és hozzávalókat is, pl. feta sajt, majonéz, jégsaláta, kukorica, kaliforniai paprika a színes hatás kedvéért, vöröshagyma, stb.