Krémes medvehagymás mártogatós receptje
Krémes medvehagymás mártogatós
Ismét egy spécibb, bár szezonális a krémes medvehagymás mártogatós. Ezzel azok járnak jól, akik előre gondolkodtak, és tettek el medvehagymát későbbi használatra, mint jómagam. Egyébként hihetetlenül egészséges, aki eddig nem foglalkozott vele, az jövőre semmiképpen ne hagyja ki!
Hozzávalók (kb. 10 adag – 1 adag az 20 g):
- 50 g napraforgó mag
- 50 g olívaolaj
- ½ mk. só
- tört színes bors
- 100 g medvehagyma szárastól
- 20 g aszalt paradicsom
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan mossuk, és csepegtessük le. A napraforgómagot aprítsuk össze mixerben, majd tegyünk hozzá minden más alapanyagot a paradicsom kivételével. Az aszalt paradicsomot vágjuk apróra és keverjük a pépesített krémbe.
Hűtőben pár hétig eláll a medvehagymás mártogatós, ha ennél tovább szeretnénk tartósítani, akkor kifűzött (sterilizált) eszközöket használjunk.