Mézes-balzsamecetes grill répa
A grillezett zöldségek már alapesetben is izgalmasak (például az egyszerű párolt zöldségekkel összehasonlítva), de némi ízesítéssel még a répa is különleges csemegévé válhat. Próbáld ki ezt a grill répa receptet akkor is, ha már rég tudsz fütyülni: ez egy igazán finom, izgalmas, édes-savanyú ízvilágú étel, köretként grillcsirke mellé, vagy magában is remek.
Hozzávalók
- 6 szál répa meghámozva, hosszában kettévágva
- 1/2 csésze balzsamecetes öntet, házi vagy bolti
- 1/4 csésze méz
- 1 ek. barna cukor
A mézes-balzsamecetes grill répa elkészítése
Egy kis edényben keverd össze az öntetet a cukrot és a mézet.
Egy lezárható zacskóban rázd össze a répákat a szósszal, és 30 percre tedd az egészet a hűtőbe.
Közben melegítsd fel a grillsütőt közepesen magas hőmérsékletre. Tedd a répákat a grillre, és süsd őket 15-20 percen keresztül, időnként megforgatva. Forgatáskor kenegesd őket a megmarad mézes mártással. Ha megpuhultak a répák, kezdhetsz tálalni.
Tipp: ha sietsz, tedd be a répákat pár percre a mikrohullámú sütőbe, és utána kezdj a grillezéshez. Így hamarabb megpuhulnak, de ugyanúgy élvezheted a finom grillezett ízeket.
Hol sül a legfinomabb grill répa?
Olyan grillsütőn, amely egyenletesen, szabályozottan adja le a hőt. Ilyen például a minden igényt kielégítő, könnyen tisztítható és bárhol használható Steba grillsütő.