Rusztikus grillezett császárszalonna
Szereted a grillezett szalonnát? Akkor gondoljuk egy kicsit újra ezt a grillezési folyamatot, hogy otthon a lakásban télen is művelhető legyen. Így készül az egész grillezett császárszalonna!
Az én egyik kedvenc alapanyagom a császárszalonna, ha hústelről van szó. De miért ne lehetne a grillezett császárszalonna maga a főétel, mely mellé egy grillezett gomba köret is pompásan hat. ???? Ez lesz életed étele meglásd!
Hozzávalók (6 fő részére):
- 2,2 kg császárszalonna
- 2 db babérlevél
- 1 csipet köménymag
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 15 szem fekete bors
- 1 dl sör
- 1 ek. só
Elkészítése:
A császárhúst egészben, bőröstül vedd meg a hentesnél, ha volna olyan kedves, akkor téglalap alakúra vágva. ???? Tisztítsd meg, öblítsd le. Éles késsel hosszanti és kereszt irányban is ujjnyi távolságba vagdosd be a bőrét. Hosszanti irányban göngyöld fel, hogy egy hengert kapj a húsból. Vékony kötöző zsineggel több helyen is kösd át, hogy jól tartson.
Megveszem hozzá a megfelelő elektromos grillsütőt MOST!
Megfelelő nagyságú kuktába fűszerekkel együtt tedd fel főni mindösszesen 30 percre. Ha nincs kuktád, akkor egy hagyományos fazékban kb. 1 óráig tart ugyanez a művelet.
Forgónyársas grillsütő segítségével süsd meg a császárszalonna hengert. Annyi órára kell állítanod, amennyi kiló a császárszalonna súlya volt nyersen. A nyárson lévő húst időnként sörrel kenegesd. Ha a grillezett császárszalonna bőre ropogósra sült, akkor van kész. A belsejét szúrópróbával nézheted meg, hogy átsült-e.Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.