Ez az olasz eredetű ételkülönlegesség eredetileg Borjúhúsból készült, a Római éttermekben ma így szolgálják fel. Most viszont egy sertésből készült, kifejezetten elektromos grillen való elkészítéshez optimalizált változatot mutatunk be, így is ugyanolyan finom.

Előkészítési idő: 5 perc

Sütési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 db 2-3 cm vastag, 170-200 g tömegű kicsontozott sertésszelet
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 8 db friss zsályalevél
  • 8 vékony szelet proschiutto (vagy más húsos sonka)
  • Olívaolaj

A sertés saltimbocca elkészítése

Az elektromos grillt 200 fokra melegítsd elő.

Fűszerezd meg a hús mindkét oldalát sóval és borssal. Minden egyes szeletre tegyél két zsályalevelet és tekerd be két szelet sonkával. Vékonyan kend be mindkét oldalát olívaolajjal.

Helyezd a szeleteket a grillsütőre, egyszer átfordítva körülbelül 6-7 perc alatt megsül. Ha van grillhőmérőd, ellenőrizd azzal is: a hús közepének 60 °C-ot kell elérnie.

Ezután tedd a húst egy meleg tányérra, fedd le 10 percre alufóliával, és már kész is!

Köretként tálalhatsz hozzá valamilyen töltött zöldséget, például töltött articsókát, balzsamecettel leöntve.

Ajánlott bor: gyümölcsös, közepesen testes vörösborok illenek hozzá a legjobban.

  
Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.