Ez az olasz eredetű ételkülönlegesség eredetileg Borjúhúsból készült, a Római éttermekben ma így szolgálják fel. Most viszont egy sertésből készült, kifejezetten elektromos grillen való elkészítéshez optimalizált változatot mutatunk be, így is ugyanolyan finom.
Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 db 2-3 cm vastag, 170-200 g tömegű kicsontozott sertésszelet
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 8 db friss zsályalevél
- 8 vékony szelet proschiutto (vagy más húsos sonka)
- Olívaolaj
A sertés saltimbocca elkészítése
Az elektromos grillt 200 fokra melegítsd elő.
Fűszerezd meg a hús mindkét oldalát sóval és borssal. Minden egyes szeletre tegyél két zsályalevelet és tekerd be két szelet sonkával. Vékonyan kend be mindkét oldalát olívaolajjal.
Helyezd a szeleteket a grillsütőre, egyszer átfordítva körülbelül 6-7 perc alatt megsül. Ha van grillhőmérőd, ellenőrizd azzal is: a hús közepének 60 °C-ot kell elérnie.
Ezután tedd a húst egy meleg tányérra, fedd le 10 percre alufóliával, és már kész is!
Köretként tálalhatsz hozzá valamilyen töltött zöldséget, például töltött articsókát, balzsamecettel leöntve.
Ajánlott bor: gyümölcsös, közepesen testes vörösborok illenek hozzá a legjobban.
Steba. Elektromos grillek évtizedek óta.