Sós gofri a Húsvéti asztalra
A hétvégi sonka és tojás mellé gofri recepteket ajánlunk még Önnek.
Evett már almás-sajtos vagy avokádós gofrit? Nem elég csábító a sós íz, inkább édesre vágyik?
A húsvéti édesség is készülhet Cloer gofrisütő használatával. Tálaljon a sós gofri után édeset.
Édes gofri gyanánt a zamatos mandulás gofri receptünket ajánljuk e jeles alkalomra.
Kétféle sós gofri tészta közül válassza, amelyik Önnek szimpatikusabb, vagy megvannak hozzá a hozzávalói. Ám ha kicsit villantani akar, akkor készítse el mindkét sós gofri tésztát, mert az újdonság varázsa könnyen elbűvöli a vendégeit, s gyorsan eltűnnek a tálról a szögletes gofri vagy szív formájú gofri alapok.
Almás-sajtos gofri
Hozzávalók:
- 20 dkg reszelt sajt,
- 2 alma, 15 dkg vaj,
- 25 dkg liszt,
- ½ teáskanál sütőpor,
- 5 dl tej,
- 4 tojás,
- 25 dkg túró,
- 2 evőkanál vágott snidling
- 1 kávéskaná só, kis csipet cukor
Elkészítés:
Az almát megmossuk, húsát apró kockákra vágjuk. Az almakockákat 1 ek. vajban 2-3 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
A maradék vajat felolvasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tejet, a tojásokat, és simára keverjük. Végül a folyékony vajat és a sajtot is beledolgozzuk.
A túrót áttörjük, összekeverjük az almával, sóval, borssal és a snidlinggel ízesítjük.
A gofrisütőt előmelegítjük, megkenjük vajjal, és adagonként kisütjük a gofrikat.
Az almás túróval kínáljuk.
Ennek a sós gofritésztának az elkészítéséhez választhatja a Cloer belga gofrisütő készülékét, mellyel szögletes gofri lesz a végeredmény. Vagy kedve szerint egy szív formájú gofri is lehet, picit laposabb lesz a tésztája, ám ugyanúgy ropogós gofri, ha még forrón rácsra teszi ki hűlni.
Avokádós gofri
Egy nem édes alapgofritésztát készítsen sós gofritészta gyanánt.
Például az alábbi hozzávalókból keverjen ki gofritésztát:
- 15 dkg vaj vagy margarin,
- 4 tojás,
- 25 dkg liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- ¼ l langyos víz
- nagy csipet só,
- kis csipet cukor
Elkészítés:
Válassza szét a tojásokat!
A lágy vajat keverje habosra, dolgozza bele a csipet cukrot és a tojások sárgáját.
Majd szitálja bele a sütőporral elegyített lisztet, lazítsa a tészta állagát langyos vízzel.
Sózza meg, keverje jó alaposan el a tésztát (ideális kézi mixert, konyhai robotgépet használni hozzá)
Ezt követően pedig a felvert tojásfehérje habját (melyet picit megsózott) lazán keverje el a tésztával.
A Cloer gofrisütőt melegítse fel. Vajjal vagy olajjal kenje be a gofrisütő lapját. Vigyázzon, hogy a vaj a forró sütőlapra NE égjen oda!
Süsse ki a gofritésztát a cloer gofrisütő segítségével.
A roppanós gofri tészta titka:
a gofrisütő közelébe tegyen egy grill rácsot, melyre szellőzni tegye ki még forrón a gofrikat.
A fogyasztáshoz kenje a gofrira avokádó krémet!
Avokádó krém készítése:
A már puha, gusztusos zöld avokádó húsát villával törje össze, fúszerezze sóval és borssal,
Majd egy 2-3 gerezd áttört fokhagymát, egy kis majonézet és egy kis citrom levet adjon hozzá. Keverje krémesre, s kenje rá a gofrira!
(egyszerű pirítóssal is nagyon finom!)
Ízletes és különleges uzsonna akár a hétköznapokon vagy ünnepnapokon.
Gluténmentes gofri tészta recept alapján is készülhet, így emésztőrendszerét kímélheti, ételallergiájához illeszkedő hozzávalókból fenséges sós gofri szendvicseket készíthet.
Válasszon megbízható gofrisütő készüléket a Bonair kínálatából!