Sós lében pácolt csirkemell
Ezt a csirkemellből készült grillhúst azok is imádni fogják, akik a mellhúst száraznak tartják. Ugyanis a sós pácban megőrzi a nedvességtartalmát a hús. Készíthető pulykából, karajból, de akár halból is.
A csirkemellen kívül többnyire olyan hozzávalókat tartalmaz, ami jellemzően van otthon vagy könnyen beszerezhető.
Elektromos grill segít a gyors átsütésben. Van már Önnek grillsütője? STEBA grillsütője?
Ha még nincs, akkor a Bonair elektromos grill választékából remek segítőtársra lelhet nem csak ennek a csirkemell receptnek az elkészítéséhez, hanem számtalan ínyencség, finomsághoz a hétköznapokra vagy ünnepekhez.
A sós lében pácolt csirkemell hozzávalói:
- 2 egész csirkemellfilé
- ¼ csésze durva szemcséjű só
- ¼ csésze sötétbarna cukor
- 20 szem feketebors
- 1 piros chilipaprika szeletelve
- 2 babérlevél
- 1 csésze forró és 3 csésze hideg víz
- 1 citrom vékonyra szelve
- 1 fej hagyma karikázva
- 1 fej fokhagyma szétnyomva
A melleket vágjuk ketté, vágjuk le róla a felesleget és mossuk meg.
Készítsük el a pácot.
A sót, cukrot, szemes borsot, chilipaprikát, és a babérlevelet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a forró vizet.
Keverjük el és adjuk hozzá a hideg vizet is.
Öntsük rá a mellekre, adjuk hozzá a citromkarikákat, a hagymát és a fokhagymát.
Takarjuk le és 2 órára tegyük hűtőbe, egyszer forgassuk meg ez idő alatt.
Kapcsoljuk be az elektromos grillt és ha forró, tegyük rá a melleket. Mindkét oldalát süssük át.
Tálalhatjuk grillezett paradicsommal is.
Készíthet még hozzá más grill zöldséget is -attól függően, hogy mit szeret és mi áll a rendelkezésére.
Jó étvágyat kívánunk!
Válasszon elektromos grill készüléket
a Bonair grillsütő kínálatából!