Töltött sertéskaraj Calzone módra
Az itt következő receptet egyrészt a STEBA álló grill sokrétűbb felhasználása, valamint a pizzásoknál árusított kedvenc, a calzone ihlette.
A tölteléket természetesen variálhatjuk, így számos finom recept születhet egy alapreceptből. Tölthetjük pl. mozzarella sajttal is.
Azt tartjuk lényegesnek, hogy a hús nehogy száraz legyen, ezért javasoljuk a BBQ sütést, illetve azt, hogy gazdagon, zsírosabb, tartalmasabb tölteléket használjon, hogy a karaj szárazságát ellensúlyozza.
Egy omlós, ízletes töltött hús lesz a végeredmény, mely elektromos grillen prímán elkészíthető.
A töltött hús hozzávalói:
- 4 vastag kicsontozott rövidkaraj szelet
- 8 friss bazsalikomlevél
- 5 dkg pepperoni megmosva, vékonyra vágva
- 5 dkg füstölt sonka vékonyra szelve
- (füstölt, főtt császár szalonna is mehet bele)
- 5 dkg Provolone sajt vékonyra szelve
- só, őrölt fekete bors
- 8 friss zsályalevél, lemosva
- 2 ek. Olívaolaj
Vágjunk zsebet a hússzeleten, tegyünk bele 2 bazsalikomlevelet, pepperonit,
A sonka és a sajt ¼-ét. Tűzzük össze olajozott fogpiszkálóval.
Amíg a grill melegszik, a húst szórjuk meg sóval-borssal, tegyük egy sütőtálba
és mindegyik hús alá és fölé tegyünk 1-1 zsályalevelet. Fröcsköljük meg olajjal
és hagyjuk pácolódni, míg a grill bemelegszik.
Süssük át mindkét oldalát a húsnak, tegyük egy tálra, vegyük ki a
fogpiszkálókat és tálaljuk.
A hús sütéséhez használjon BBQ grillt – álló vagy asztali változatot- a német STEBA elektromos grill gyártó választékából.
Válasszon most grillt a Bonair grillsütő kínálatából!
Süssön változatos, ízletes ételeket az elektromos grillen!