Unaloműző falatok: Saslik
Saslik sütés a forró grillen, hiszen így is tökéletesen elkészíthető. A húsdarabok közé hagyma, piros paprika és egyéb zöldségszeleteket is tehetsz. Engedd szabadjára a képzeletedet!
Saslik sem maradhat el a grillparty-ról ????
A steak elkészítéséről már írtam Neked, de most itt az alkalom, hogy ebből a finom csemegéből steaknyárs készüljön. Mit gondolsz? Hozzávalók:
- 60 dkg báránycomb
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 2 fej hagyma
- őrölt kakukkfű
- őrölt édes pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
Elkészítése:
A húst kockázd fel olyan méretűre, hogy a nyársra lehessen tűzni anélkül, hogy szétesne. A saslik összetétele tetszés szerint variálható, a nyársra húzott elemek sorrendje rád és a képzeletedre van bízva.
A zúzott fokhagymát keverd össze a kakukkfűvel, pirospaprikával és az olajjal. Ezzel kend be a nyárs külső oldalát.
Olajos papírtörlővel töröld át az elektromos grill felületét. A grill sütőfelülete 5-10 perc alatt felmelegszik, és már sülhet is a saslik. Süsd minden oldalát kb. 5 percig. Sima felületű grillen készíthetsz mellette sült hagymát vagy paprikát külön is.
Tálald sült hagymával, héjában sült burgonyával, grillezett paprikával. Mindezt tortillába csavarva is elkészíheted.