Vegetáriánus raclette menü
A hagyományos raclette menü sajttal, krumplival, sonkával és savanyúsággal az egyik legegyszerűbb és mégis legélvezetesebb dolog az indoor grill világában. De mi van akkor, ha a házigazda, vagy valamelyik vendég vegetáriánus? Természetesen nekik sem kell kimaradniuk a buliból, hiszen létezik vegetáriánus raclette menü is. Laktató és finom, érdemes kipróbálni!
Elkészítési idő: 45 perc (15 perc előkészítés, 30 perc sütés)
Hozzávalók 6 személyre
- 6 kisebb újkrumpli
- 6 krumpli, nagyobb darabokra vágva
- 1 brokkoli, rózsáira szedve
- 3-4 répa, meghámozva és karikára vágva
- 1 ek. olívaolaj
- 1 zöldpaprika, kimagozva, csíkokra vágva
- 6 csiperkegomba
- 1 kg raclette sajt szeletelve
- 6 nagy lucullus paradicsom, szeletelve
A vegetáriánus raclette menü elkészítése
Forralj fel egy lábosban egy kevés vizet, és tegyél bele egy párolókosarat. Tedd bele az újkrumplit, a többi krumplit, a brokkolirózsákat és a répakarikákat, tegyél rá fedőt és párold puhulásig, mintegy 20 percen keresztül. Tedd félre.
Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben és gyakran kevergetve pirítsd enyhén aranysárgára a gombát és a paprikát. Tedd félre ezt is,
Melegítsd elő a raclette készüléket, készítsd ki a zöldségeket és a sajtokat, hogy mindenki hozzáférjen.
Természetesen bármilyen másik zöldség is süthető mellé a raclette grill felső részén, például kukoricacsövek, cukkini, padlizsán.
Jó sütögetést, jó étvágyat kívánunk!